2. november 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Minus til plus

Under den cool titel ‘Imam life’ bragte Føljeton sidste år en række interviews med de to yngre danske imamer Naveed Baig og Waseem Hussain. Baig er hospitalsimam på Rigshospitalet, og Hussain er fængselsimam og i øvrigt formand for Dansk Islamisk Center. I et af kapitlerne i sin nys udkomne, veloplagte selvbiografi Imam bag tremmer (Gyldendal) forklarer Waseem Hussain […]

Kære læser

SÅ GØR DOG NOGET

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er i den seneste tid blev udsat for et ufrivilligt virkelighedstjek: Bandekrigen kan tydeligvis ikke stoppes alene med hårde ord og forslag om nye stramninger. En ny strategi er akut nødvendig for de borgerlige partier, hvis de ikke skal risikere at fremstå handlingslammede.

Spisesedlen

Efter uafhængighedserklæring: Præsident Puigdemont møder ikke op i retten i Madrid. Den afsatte præsident for den catalanske regering gjorde sig her til morgen bemærket ved sit fravær ved den retssag, som er indledt mod ham og 19 andre afsatte catalanske regeringsmedlemmer. Retssagen kommer efter folkeafstemningen d. 1. oktober, hvor 9 ud af ti af de stemmende cataloniere stemte for uafhængighed, og den catalanske regerings efterfølgende uafhængighedserklæring d. 27. oktober.

Rigsrevisionen: Kampfly kan ikke løfte opgaven. En ny rapport fra Rigsrevisionen afslører alvorlige huller i beslutningsgrundlaget bag indkøbet af Danmarks nye F35-kampfly. Kampflyene har udsigt til at blive langt dyrere end ventet, ligesom beregningerne af deres flyvetimer har været alt for optimistiske. Det har fået Konservative til at genåbne debatten om indkøbet, og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen lover at viderebringe kritikken til Folketingets Finansudvalg.

Advokater: Trump går terrorists ærinde på Twitter. Præsident Donald Trump krævede i går på Twitter, at attentatmanden bag tirsdagens terroraktion på Manhattan idømmes dødsstraf. Dødsstraf er afskaffet i New York, men gerningsmanden skal dømmes på føderalt niveau, hvor det stadig er en mulighed. Men Trumps udmelding kan bruges til at forhindre det i retten, hvor gerningsmandens forsvarsadvokat kan påpege, at præsidentens tweet forhindrer en fair rettergang.

Moderniseringsstyrelsen vil afskaffe arbejdsgiverbetalt frokostpause for statsansatte. Styrelsen, som hører under Finansministeriet, ønsker forud for forårets overenskomstforhandlinger, at lokomotivførere, politibetjente, jurister og andre statsansatte skal betale deres frokostpause selv. Forslaget møder massiv modstand med et argument om, at den ugentlig arbejdstid så vil stige fra 37 til 39,5 timer, hvilket svarer til en stigning på cirka 7 procent, uden at lønnen følger med.

Storbritanniens forsvarsminister træder tilbage efter gramseri. Ifølge Michael Fallon har han ikke levet op til de standarder, der forventes af ham. I denne uge erkendte han, at han i 2002 rørte ved journalisten Julia Hartley-Brewers knæ, hvilket han har undskyldt for. Journalisten har udtalt, at det ikke var noget, hun tog skade af. Gawin Williamson er ny forsvarsminister.

Et sidste ord

Den canadiske premierminister, Justin Trudeau, er ikke ked af det. Han er vellidt, ser godt ud – ja, egentlig en vaskeægte supermand. Det synes han i hvert fald selv. Vi sidder lidt tilbage med samme ansigtsudtryk som kameramanden sidst i klippet.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12