02. oktober 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Gør skade et andet sted

I dag åbnede Folketinget så, og det betyder, at landets medier lige om lidt – nej, faktisk allerede nu, mens vi fører den her samtale – begynder at indstille kikkerten på den forestående valgkamp frem mod Folketingsvalget, som skal afholdes senest d. 17. juni 2019. Det betyder også, at medierne i vid udstrækning og måske […]

Kære læser

Brasiliens egen Donald Trump er værre end Donald Trump

Under slagordet #EleNão (#IkkeHam) demonstrerede titusindvis af borgere over hele Brasilien lørdag mod den højreorienterede, diktaturelskende, homofobiske, kvindefjendske præsidentkandidat Jair Bolsonaro, som meget vel kan blive landets næste regeringsleder efter valget, der begynder 7. oktober. Hvordan er det kommet så vidt?

Det bedste vi har set

Overblik over voldtægtsanklagerne mod Cristiano Ronaldo

Overblik over voldtægtsanklagerne mod Cristiano Ronaldo 

Bolden ruller stadig i sagen mod Juventus-angriberen Cristiano Ronaldo, efter at det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel lørdag bragte en lang artikel om den amerikanske kvinde Kathryn Mayorga, som angiveligt skulle være blevet voldtaget analt af foldboldspilleren på et hotelværelse i Las Vegas tilbage i 2009. Det bedste overblik over virvaret fås i denne Twitter-tråd af Spiegel-journalisten Christoph Winterbach, som kort opsummerer sagen indtil nu.

Kend dit Folketing

Kend dit Folketing

I anledning af at Folketinget er åbnet i dag, er det meget godt at få et fornyet overblik over, hvad de forskellige folketingspartier egentlig mener. Altinget og Analyse & Tal har lavet denne online platform, hvor de samler samtlige partiers lovforslag, afstemninger og politiske taler siden 2011. Så er det bare med at klikke rundt og blive opdateret.

Gyserfortællingen OK18

Gyserfortællingen OK18

Danmark var lige ved at gå i stå tilbage i april i år. Overenskomstforhandlingerne, som gik under navnet OK18, lod til at være gået i hårdknude, og en forestående storkonflikt virkede mere og mere uundgåelig. Og hvordan skulle det ikke gå, hvis en halv million offentligt ansatte ikke kunne møde på arbejde? Så galt gik det som bekendt ikke, men journalist Lars Borking er nu klar med en gennemført longread, udgivet af FOA, som detaljeret beskriver den historiske gyser i detaljer.

I anledningen af Kim Larsens……død

En podcast i anledningen af Kim Larsens….død

Podcastserien Yummi Yummi – Danmarks pt. bedste Kim Larsen-podcast, der skulle have haft premiere i anledning af hans 73-års fødselsdag d. 23. oktober 2018, udkom i stedet søndag i anledning af hans, ja, død. ”Der skal nok være nogle, der bliver krænkede over den letsindige tone i programmerne, men husk på, at de er optaget, da solen stadig skinnede, og Kim Larsen stadig traskede rundt iblandt os,” skriver Thomas Brunstrøm og Lars Löbner, der står bag serien, hvis første afsnit kan høres her.

Effektfulde flygtningefotos

Effektfulde flygtningefotos

Normalvis er fotos af flygtningekrisen og immigranter præget af triste miner og hjerteskærende lidelser. Men netop det er bandlyst i en ny fotoudstilling i New York, hvor fotografer i stedet formidler alle de andre følelser, som er en del af en flygtnings tilværelse: Vrede, frustration, forventning, glæde og håb. New York Times har et udpluk af nogle af de bedste billeder.

Spisesedlen

Et nyt folketingsår er begyndt. I dag åbnede Folketinget. Åbningen indledtes som altid med en gudstjeneste kl. 10, og for første gang nogensinde var der også en ikke-religiøs ceremoni, som blev arrangeret af Humanistisk Samfund. Kl. 12 afholder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sin åbningstale.

Stigning i brugen af resistensskabende antibiotika på sygehuse. Det viser en ny rapport udarbejdet af Statens Serum Institut. Tallene i rapporten viser bl.a., at såkaldt kritisk vigtig antibiotika blev brugt 23 pct af de gange, hvor patienter på de danske hospitaler fik antibiotika i 2017. Kritisk vigtig antibiotika er ekstremt farlig at blive resistent overfor, da det er de typer antibiotika der kan behandle alvorlige eller livstruende, resistente infektioner.

Store demonstrationer i Barcelona på etårsdagen for Cataloniens uafhængighedsafstemning. I alt estimerer Barcelonas politi, at der mandag aften var omtrent 180.000 demonstranter på gaden i protest mod Cataloniens manglende uafhængighed. Demonstrationerne kommer et år efter, at et flertal stemte for uafhængighed i den spanske region ved et uofficielt valg iværksat af den daværende catalonske præsident Charles Pugdemont.

Regeringen vil stoppe salg af nye diesel- og benzinbiler i 2030. En udfasning af diesel- og benzinbiler på de danske veje er et led i det klimaudspil, som regeringen ventes at præsentere senere på efteråret. Det er dog i første omgang kun salget af biler, der kører på ren benzin eller diesel, der skal stoppes inden 2030. Salget af hybridbiler kan altså fortsætte, skriver TV2.

Rapperen Cardi B anklaget for voldeligt overfald. Ifølge en talsmand fra New Yorks politi skulle Cardi B, hvis borgerlige navn er Belcalis Marlenis Almánzar, have overfaldet to bartendere på en stripklub i New York den 29. august. Sagen forventes at gå i retten 29. oktober, efter at Cardi B i går selv henvendte sig til politiet.

Et sidste ord

Der er simpelthen noget fedt over et kontrolpanel. Vi vil gå så langt som til at sige, at det er den bedste form for dingenot. Måske er det fordi de giver en sammensat følelse af på en og samme tid at være et raketgeni og et barn med en elektrisk togbane. Hvis du ikke har nok kontrolpaneler i dit liv, så hop ind på den her side og mærk det krible i fingrene.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12