10. februar 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Kom nu op i omdrejninger, Joy Mogensen!

”Vi lever i en brydningstid.” Dette lidet kontroversielle udsagn leverede kulturminister Joy Mogensen (S) fredag i sin åbningstale til den nye Anna Ancher-udstilling på Statens Museum for Kunst. Museet var pakket med mennesker, måske fordi der var gratis bobler til de første 1.000 gæster, men helt sikkert fordi der var gratis adgang til alle udstillinger. […]

Kære læser

Taylor Swift symboliserer den moderne destruktion af det sande selv

Der er noget sært dragende ved Taylor Swift, og jeg har mærket det på egen krop. Som en relativt ung mand i slutningen af 20’rne, der oftest styrer uden om de nyeste radiohits, ligger jeg langt væk fra Swifts målgruppe. Jeg ved det, fordi jeg sjældent har følt mig så malplaceret, som da jeg i […]

Det bedste vi har set

Ikke bare Bong Joon-hos aften, men spillefilmens aften

Ikke bare Bong Joon-hos aften, men spillefilmens aften

Sådan! For første gang nogensinde i Oscar-uddelingens 92-årige historie vandt en ikke-engelsksproget film kategorien ‘bedste film’. Instruktøren Bong Joon-hos uforudsigelige, genrevarierende thrillerkomediedrama Parasite vandt også prisen for bedste instruktør, bedste manuskript og bedste internationale film. Se den komplette liste over vindere hos The Hollywood Reporter. Scroll gennem 78 snapshots fra Oscar-festen med Vanity Fair. Se James Corden og Rebel Wilson uddele prisen for bedste visuelle effekter – klædt ud som katte fra filmen Cats, der er blevet skældt hæder og ære fra for netop sine talentløse visuelle effekter. Bedste kvindelige og mandlige hovedrolleindehaver blev henholdsvis Renée Zellweger og Joaquin Phoenix. Der var til gengæld – mærkeligt nok – ingen pris til den fremragende dansk-syriske dokumentar The Cave.

+ Det har ikke noget med Oscar-uddelingen at gøre, men se lige den her timelange rundbordssamtale mellem Adam Sandler, Jamie Foxx, Shia LaBeouf, Tom Hanks, Adam Driver og Robert De Niro. De snakker om the craft – skuespillet.

Dansk Folkeparti er også på spanden rent kommunikationsmæssigt

Dansk Folkeparti er også på spanden rent kommunikationsmæssigt

Søren Søndergaard, Dansk Folkepartis kommunikationschef gennem 15 år, har kastet håndklædet i ringen og bliver afløst af Inger Støjbergs eks-mand Jesper Beinov, der både har været kultur-, debat- og navneredaktør på Berlingske (yes, på én gang) og spindoktor for Claus Hjort Frederiksen. Altingets politiske kommentator Erik Holstein har en god analyse af Dansk Folkepartis tidligere så effektive kommunikationsapparat (hint: rådvildheden råder).

+ I 2016 skrev Informations mediekommentator Lasse Jensen med afsæt i Jesper Beinovs jobskifter, at der var alt for meget gang i journalistikkens swingerklub. Det er kun blevet værre siden.

Gamle botaniske tegninger

Gamle botaniske tegninger

Biodiversity Heritage Library har lagt 150.000 gamle botaniske illustrationer ud på nettet til fri afbenyttelse, skriver Hyperallergic. Det er det vildeste skatkammer. Høj opløsning, høj oplysning. God fangst!

Spisesedlen

Mini-Merkel er færdig. Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK) var udset til at skulle overtage kanslerposten efter Angela Merkel, men i dag har den 57-årige leder af det tyske kristendemokratiske parti CDU meldt ud, at hun ikke vil forsøge at blive valgt til kanslerposten ved næste valg. Hun oplyste desuden, at hun træder tilbage som partiformand. Under AKK’s ledelse er vælgerflugten fortsat for regeringspartiet.

Britta Nielsen bør få over otte års fængsel, mener anklager. Anklagemyndigheden mener, at sagen om millionsvindel i Socialstyrelsen bør straffes hårdt, fordi gerningsperioden på 25 år, de udspekulerede metoder og udnyttelsen af en betroet stilling gør sagen ekstra grov. Sagen startede 24. oktober sidste år, men den nærmer sig nu sin afslutning efter forsinkelser.

Irsk nationalistparti vil i regering. Efter valget i Irland søndag endte i stort set dødt løb mellem Sinn Fein og centrum-højrepartierne Fine Gael og Fianna Fáil, vil førstnævnte i regering. Den irske premierminister har tidligere afvist at indgå regering med Sinn Fein af etiske årsager.

Nu er otte personer i Storbritannien smittet med coronavirus. Antallet af smittede er på kort tid gået fra fire til otte. En af personerne blev smittet på skiferie i Frankrig, skriver The Guardian. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) advarer om, at smitte uden for Kina kan få epidemien til at accelerere faretruende hurtigt.

Salgsvognen er tilbage i (nogle af) DSB’s tog. I 2014 valgte DSB til de fleste pendleres fortrydelse at droppe salgsvognen, fordi den ikke var rentabel. Nu er den tilbage på strækningen mellem København og Fredericia – angiveligt pga. folkeligt pres. Indtil videre er der tale om 15 afgange med InterCityLyntog, SomDSBKalderDet. Det skriver DR.

+ Har du adgang til Politikens betalingsunivers, så læs Oliver Stillings reportage fra de sidste dage med salgsvognen i 2014, hvor digteren Lone Hørslev fortæller om sin tid som salgsassistent i toget.

Et sidste ord

Nice! Skuespilleren Natalie Portman bar i nat en kjole fra Dior, hvor navnene på alle de kvindelige filminstruktører, som ikke var nomineret i det mandsdominerede Oscar-show, var broderet på.

Og så må du ellers have det så godt, til vi ses i morgen!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12