10. januar 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Fedtbjerget

Fedt. Vi kan ikke leve uden det, men vi kan heller ikke leve med det. Det er Elvis Presley et godt eksempel på. Efter den berømte sanger var faldet død om på sit toilet på Graceland uden for Memphis den 16. august 1977, viste obduktionen, at han havde en leragtig substans i maven. Forstoppelse, simpelthen. […]

Kære læser

Riku Riski redder dagen

Hvad sker der? Ørkenstaterne Qatar og De Forenede Arabiske Emirater har i en årrække været yndede refugier for klubber med et ønske om at undslippe de kolde europæiske vintermåneder. Men nu er fansenes tålmodighed altså ved at være sluppet op. Så sent som i sidste uge kunne F.C. København meddele, at de fra næste år ikke […]

Det bedste vi har set

Dette er ikke en reklame, men Lars von Trier drikker Warsteiner-øl

Dette er ikke en reklame, men Lars von Trier drikker Warsteiner-øl

Vi hørte lige, at Lars von Trier overvejer at lave en Riget III. Det hilser vi meget velkommen. Euroman har i øvrigt et udmærket lille interview med manden, og han har fået det bedre. ”Jeg har været til 250 møder i AA. Nu er jeg skiftet til en anden slags gruppeterapi, som hedder Smart Recovery. Det er lavet af læger, hvor Gud ikke spiller nogen rolle. Det er jeg glad for. Jeg drikker en helvedes masse alkoholfri øl. Den tyske øl Warsteiner er sindssygt god. Den drikker jeg og narrer min hjerne til at tro, at den får en øl. Og så er der ro på.” Warsteiner? Vi giver hermed anbefalingen videre til vore tørlagte læsere.

Hvorfor sender mænd tissemandsbilleder?

Hvorfor sender mænd tissemandsbilleder?

The Guardian har taget fat i 100.000 kroners spørgsmålet: Hvorfor i himlens gudfaderlige navn sender mænd billeder af deres åndssvage lem, når ingen har bedt om det? Der synes ikke at være noget entydigt svar, men artiklen er ikke desto mindre et godt indblik i tissemandsbilledets fænomen.

Kulturelle katastrofefilm

Kulturelle katastrofefilm 

Vi har fået en ny guilty pleasure: Vi kalder det kulturelle katastrofefilm, og Netflix synes at fodre os med dem for tiden. Først kom tv-serien Sunderland till I die, der handler om den kuldsejlede engelske fodboldklub, Sunderland, der susede ned igennem ligarækkerne, mens den fodboldgale by langsomt faldt fra hinanden. Nu kan vi så glæde os til filmen Fyre, der har premiere den 18. januar. Det er en dokumentar, der går bag om den katastrofale musikfestival Fyre, der lovede eksklusivitet på en øde ø men endte med at give deltagerne nødhjælpstelte og mad, der var dårligere end feltrationer. Magasinet GQ har anmeldt sidstnævnte.

Spisesedlen

Frygt for uro i DR Congo efter overraskende valgresultat. Lederen af DR Congos primære oppositionsparti, Felix Tshisekedi, er blevet udnævnt som vinder af valget, der fandt sted d. 30 december.  Det er første gang i landets uafhængige historie, at der sker en demokratisk magttransition. Valget er under beskyldninger for valgfusk, og myndighederne frygter uro som følge af resultatet.

Amerikanske aktionærer sagsøger Danske Bank. En amerikansk pensionsfond har valgt at lægge sag an mod Danske Bank og fire tidligere topchefer. Sagsøgeren anklager banken for bedrageri og for at have pustet prisen på sine aktier kunstigt op ved ikke at gribe ind over for omfattende hvidvask i den estiske afdeling.

Said Mansour fængslet i Marokko. Den terrordømte Said Mansour, der netop er blevet udsendt af Danmark, er blevet fængslet i modtagerlandet Marokko. Mansour er mistænkt for at være indblandet i terrorangrebene i den marokkanske by Casablanca i 2003, der kostede 41 mennesker livet og sårede flere hundrede.

Matteo Salvini udråber italiensk-polsk akse. Efter et møde onsdag mellem lederne af Italien og Polens regerende højrenationale partier, lovede den magtfulde italienske vice-premierminister Matteo Salvini at give Europa ”nyt blod, ny styrke og ny energi,” og at ”skabe modvægt til den fransk-tyske akse med en italiensk-polsk akse.” Han sagde desuden, at den ”europæiske drøm er blevet dræbt af Bruxelles.”

Regeringen vil give prostituerede bedre forhold. Regeringen vil sætte otte ministre sammen for at drøfte, hvordan lovgivning kan sikre bedre og friere forhold for prostituerede i Danmark. Socialminister Mai Mercado mener, at det er hyklerisk, at prostituerede i dag betaler skat men ikke får nok igen. Liberal Alliance melder ud, at de er klar til at give prostituerede muligheden for at få dagpenge.

Et sidste ord

Nu er vi godt nok ikke noget modemagasin, men vi kan godt genkende et modeikon, når vi ser et. Giv prompte de to her en billet til modeugen i Milano.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12