10. juli 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Sandheden bliver samfundets undergang

Det siges, at bare fordi man er paranoid, så kan man stadig godt være forfulgt. Det er et mundheld, vi tit tænker på, når det kommer til privatliv på internettet. Her kommer den paranoide del: Vores frygt for samfundets snarlige totale kollaps er steget proportionelt med antallet af skandaler om læk af personlige data fra […]

Kære læser

Javel, hr. spindoktor

Oprustningen med et nyt politisk sekretariat i Statsministeriet er Mette Frederiksens første markante beslutning som statsminister, men også en strategisk oprustning, der har sendt dønninger langt ud på den anden side af Slotsholmens grumsede vande. Særlig opsigt har det vakt, at hendes højre hånd Martin Rossen er udnævnt til stabschef og tilmed til fast medlem […]

Det bedste vi har set

Føljeton, paraply, parasol. Stativ, stakit, kasket.

Den danske sommer er lunefuld, men Føljeton kan du regne med. Uanset om det bliver under en parasol eller en paraply, så kan du læse Føljeton hele sommeren. Vi udkommer dog lidt anderledes end normalt – nemlig mandag, onsdag og fredag. Men det er også tre gode dage. Dem er der ikke noget i vejen med!

Spisesedlen

EU-domstolen underkender Danmark i sag om familiesammenføring. EU-domstolen i Luxembourg har i dag afgjort, at Danmarks nej til familiesammenføring i en sag om en tyrkisk mand med opholdstilladelse i Danmark, som ville have sin tyrkiske kone hertil, ikke kunne begrundes med tilknytningskravet. Det er ti år siden, manden fik nej til familiesammenføring. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye har tidligere udtalt, at en sådan dom kunne blive en ”vejsidebombe i dansk udlændingepolitik”.

Frankrig vil indføre grønne skatter på flyrejser. Frankrigs transportminister Elisabeth Borne har meddelt, at regeringen ønsker at indføre en ”øko-skat” på op til 18 euro, der betales, når man køber billetter til flyrejser ud af Frankrig. Håbet er, at skatten fra 2020 årligt vil indbringe den franske stat 180 mio. euro, der skal bruges til at finansiere daglig transport i Frankrig.

Hong Kongs leder: Udleveringsloven er død. Hongkongs prokinesiske leder, Carrie Lam, sagde i går, at den planlagte udleveringslov med Kina er ”død”, og at regeringens arbejde med lovforslaget har været en ”total fiasko.” Udmeldingen fra Lam har dog ikke beroliget lovens mange kritikere, der beskyldte Lam for ”ordspil”, eftersom loven ikke officielt er blevet trukket tilbage.

Kulturminister ændrer DAB-udbud. Det lukningstruede Radio24syv fik endnu en livslinje i går, da kulturminister Joy Mogensen (S) besluttede at ændre i tidsplanen for udbudsmaterialet til den nye DAB-kanal. Ændringen betyder, at den nye DAB-kanal kan gå i luften fra den 1. november 2019, og det betyder, at Radio24syv undgår to måneders radiotavshed, hvis de skulle vinde udbuddet.

To mænd straffet for svindel med støttekroner. To mænd erkendte i går ved Københavns Byret at have snydt for millioner af offentlige kroner. Millionerne skulle være gået til projekter for socialt udsatte somaliske flygtninge og deres efterkommere. Fængselsdommen lyder på tre år og tre måneder.

Et sidste ord

Det er bestemt godt at have noget at gå op i, men det er set før, at en heste-hobby kan tage overhånd.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12