10. juni 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Kvindernes usynlige hånd

Coronakrisen har holdt kvindelige forskere tilbage. I en analyse foretaget af tidsskriftet Nature fremgår det, at kvinders såkaldte publiceringsrate er faldet relativt til mændenes ditto i perioden mellem 15. marts og 15. april. De kvindelige forskere har simpelthen haft travlt med at passe hus og børn, mens deres mandlige kollegaer snarere har jublet over al […]

Kære læser

Virksomheder i kulturkrig

Kapitalistisk modstand. Black Lives Matter er blevet en enorm bevægelse. I hele verden marcherer hundredtusinder af demonstranter i protest mod den brutale anholdelse, der førte til den sorte amerikanske mand George Floyds død. Millioner støtter op fra sidelinjen. For som med enhver anden god protestbevægelse, handler det ikke kun om Floyd. Det handler om, at […]

Spisesedlen

Svensk politi udpeger Olof Palmes morder. Svensk politi har i dag holdt pressemøde om mordet på den tidligere svenske statsminister tilbage i 1986. Ifølge politiet var det Stig Engström, også kendt som ”Skandiamanden,” der myrdede Palme. Engström har tidligere været vidne og mistænkt. Han døde i år 2000, hvorfor politiet nu indstiller efterforskningen.

Offentligt ansatte i Østdanmark kan vende tilbage på arbejde. Fra 15. juni kan offentligt ansatte i Region Hovedstaden og i Region Sjælland igen vende tilbage til arbejdspladsen. Det fortæller Justitsministeriet. 27. maj fik alle offentligt ansatte på Fyn og i Jylland, altså vest for storebæltsbroen, lov til at møde fysisk op på deres arbejdsplads. Det skriver DR.

Frederiksens forsvarer nedlukning på samråd. På et samråd i går skulle den danske statsminister redegøre for grundlaget for regeringens nedlukning. Statsministeren har sagt, at nedlukningen var anbefalet af myndighederne, men Frederiksen vil ikke specificere hvilke myndigheder. Det ville hun forsat ikke i går. ”Vi modtager rådgivning og anbefalinger om, hvordan vi kan få situationen under kontrol. Men beslutningen om, hvordan og hvor meget der skal lukkes ned er en politisk beslutning,” sagde Frederiksen.

George Floyd begravet. Floyd blev begravet i kirken Fountain of Praise, der ligger i den texanske by Houston. Begravelsen tog fire timer og blev transmitteret direkte i tv. Floyd døde under en brutal anholdelse, og hans død har været katalysatoren for store anti-racistiske demonstrationer i hele verden. Blandt talerne til begravelsen var den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden.

Nyt parti præsenteres. I dag kl. 15.00 bliver der præsenteret et nyt centrum-venstre parti i Kongens Have. Partiet får sandsynligvis navnet Nyt centrum-venstre (NCV). Bag partiet står blandt andet den tidligere imam Ahmed Akkari. Han er medstifter af partiet, men han stiller dog ikke selv op. I et opslag på Facebook skriver Akkari, at ”NCV sætter fokus på solidaritet, omsorg og progressiv økonomisk politik.”

Et sidste ord

New Zealands myndigheder er geniale til at lave ”infomercials”. Tjek fx deres nye reklame, der minder forældre om, at de skal snakke med deres børn om de ting, de ser online. Eller den her lidt ældre sag, der skal få unge mennesker til at lade være med at drikke og køre bil.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12