10. maj 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

En dårlig vittighed

Man tror, det er løgn, og det gjorde FBI-direktør James Comey også selv, da det i går aftes gik op for ham, at han var fyret direkte af Donald Trump. Comey var i Los Angeles i gang med et uformelt møde med nogle FBI-ansatte, da et tv i baggrunden pludselig overbragte ham nyhederne. Han grinede […]

Kære læser

Hver tredje dansker bærer rundt på multiresistente bakterier. Det er et nyt og voksende problem

Et nyt studie viser, at hver tredje af os bærer rundt på multiresistente bakterier i vores tarme. Selv lige så mange små børn, der aldrig har været udsat for antibiotika, bærer rundt på dem. Det er ikke i sig selv et problem, men potentielt er det dødbringende, og udviklingen bekymrer eksperterne. Et tog, vi ikke kan stoppe, kalder de det.

Det bedste vi har set

Christiansborg æder sjæle op. Siger politikerne selv. Men forråelsen er endnu mere udtalt blandt de oprindeligt idealistiske mennesker, som langsomt suges ind i kynismens korridorer og ender med at væmmes ved sig selv. I en opsigtsvækkende digtsamling, Natfolden, som blev præsenteret her til formiddag, har TV2′ s politiske reporter Knud Brix beskrevet sit eget moralske fordærv.

Spisesedlen

Rigsrevision kritiserer salg af Dong-aktier. Reglerne blev ikke fulgt, da daværende finansminister Bjarne Corydon i 2014 solgte statsejede Dong-aktier til blandt andre den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Det viser en ny undersøgelse fra Rigsrevisionen, der retter skarp kritik af finansministeriet.

Apple bliver det mest værdifulde selskab nogensinde. Apple er netop blevet vurderet til en børsværdi på over 800 milliarder dollar – svarende til omkring 5.440 milliarder kroner. Aldrig før er et firma blevet vurderet til en så høj værdi.

Kvindelige byrådsmedlemmer udsat for sexisme. Mindst 75 – eller cirka hver fjerde – af landets kvindelige byrådsmedlemmer er blevet udsat for sexisme og krænkelser fra deres mandlige kollegaer. Det viser en rundspørge fra Berlingske Research.

Unge i Norden er fanget i kontrakter med nul timer. Mindst 350.000 – primært unge – i Norden arbejder under såkaldte 0-timerskontrakter. Det betyder, at de ingen sikkerhed har i hverken arbejdstimer eller løn.

 

Fem Venstre-mf’ere plæderer for mere og hurtigere udflytning af statslige arbejdspladser. I et debatindlæg i dagens papirudgave af Jyllands-Posten peger de fem folketingsmedlemmer for Venstre, som tæller de tidligere ministre Carl Holst, Eva Kjer Hansen og Hans Christian Schmidt, på Erhvervsstyrelsen, Bygningsstyrelsen og Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte, som de gerne ser flyttet til provinsen. Socialdemokratiet synes ikke, at udflytningen skal forceres, men mener, at det næste naturlige skridt er at etablere fire nye skattecentre i provinsen, siger Benny Engelbrecht (S).

Et sidste ord

Vi ved ikke så meget om det her klip. Hvad pokker sker der? Er det motorcykler eller biler? Og en helikopter på slæb? Mærkeligt, mærkeligt.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12