10. november 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Nu har de længe nok brugt os

Er du kvinde? Smid da alt, hvad du har i dine runkne hænder. Kør kontorstolen væk fra skrivebordet. Læg kridtet fra dig ved tavlen. Fjern din kolde hånd fra patientens varme pande. Lad støvet ligge og juliennesuppen koge over. For i dag er din sidste arbejdsdag i år. I hvert fald i teorien (suk!). Hvis […]

Kære læser

Lokaldemokratiet lever i Eskilstrup

Det er en helt almindelig onsdag aften, og indbyggerne i Eskilstrup er kommet af huse. Årsagen er, at alle Guldborgsunds borgmesterkandidater er i byen for at diskutere fremtiden for sydhavskommunen. Men der mangler én. Dansk Folkepartis René Christensen har meldt afbud og sendt en stedfortræder. Det giver anledning til en del hvisken i krogene. Vi finder forklaringen i et læserbrev i Lolland-Falsters Folketidende, som opsummerer, hvorfor René Christensen måske vinder valget. Og hvorfor han måske taber. Andreas Terps guldrandede serie om Dansk Folkepartis kamp på Sydhavsøerne fortsætter.

Det bedste vi har set

Emmanuel Macron siger lidt om det hele

Emmanuel Macron siger lidt om alt i stort interview

Hvad går Emmanuel Macron og laver? Time Magazines chefredaktør og Paris-korrespondent har besøgt Frankrigs præsident i Elyséepalæet, og det er der kommet et langt interview ud af – om Nordkorea, atomaftalen med Iran, hans ægteskab og fake news og meget mere. ”Der er noget, jeg må tilstå,” siger han, ”som måske ikke virker så fornuftigt set fra jeres synspunkt. Jeg tweeter ikke selv. Og jeg følger ikke nogen. For det er ikke kompatibelt med den distance, der skal til for at regere og præsidere. Hvis man vil være præsident, må man distancere sig fra begivenheder, fra det permanente flow af nyheder og reaktioner.” Det lyder fornuftigt.

Russiske penge i Silicon Valley

The Atlantic har en historie om, hvordan den russiske forretningsmand Jurij Milner har investeret massivt i Facebook og Twitter med midler fra to Kreml-kontrollerede banker, som nu er på USA’s sanktionsliste. ”Begge investeringer er blevet solgt fra igen, men Milners vej til Silicon Valley, hvor han stadig er en power player og bor i en bygning til 100 millioner dollars, blev asfalteret med penge fra Kreml og et gensidigt frugtbart forhold.” Sidste nyt fra Paradise Papers.

Unge tester narko på statens regning

Unge tester narko på statens regning

Forestil dig et ramaskrig, det ville blive, hvis DR spyttede licenspenge i videoer, hvor unge mennesker tog stoffer med fuldt overlæg. Det virker helt bizart. Ikke desto mindre sker det i Holland. Den statsstøttede Youtube-kanal ‘DrugsLab’, publicerer videoer, hvor tre unge værter tester forskellige euforiserende stoffer. For videnskabens skyld, naturligvis. De tester blandt andet ecstasy, speed og LSD, for at finde ud af, hvilken effekt stofferne har på kroppen. Kanalen har over en halv million abonnenter, og ifølge en af værterne henvender videoerne sig til ”unge mennesker, der gerne vil eksperimentere, men også til forældre, der gerne vil vide, hvad deres børn prøver”.

Sæbeopera for mænd

Berlingske har en fin lige ud ad landevejen-reportage fra et bodyslam-wrestling-arrangement i Aarhus, som vi godt vil slå et slag for: ”To ti-årige wrestlingfans står i indgangen med deres fædre. I aften er første gang, de er til live-wrestling, men de har set ‘vildt mange’ wrestlingvideoer på YouTube. ‘Det er fedt, at de slås, uden at det er rigtigt og uden at komme til skade,’ siger den ene. Den anden nikker. Han har et nyindkøbt wrestlingbælte uden på sin T-shirt og hiver utålmodigt sin ven i armen. De skal op og have en god plads foran.” Flotte billeder.

Er Mark Zuckerberg den eneste, der stadig tror på Facebook?

Er Mark Zuckerberg den eneste, der stadig tror på Facebook?

Flere tidligere Facebook-ansatte begynder at fortryde deres medvirken til, at det sociale netværk har fået så meget magt i verden. I Vanity Fair’s artikel om emnet beskriver journalisten, hvordan mange medarbejdere især fik en ”Oh my God, hvad har jeg gjort”-følelse, da det kom frem, hvordan Rusland havde brugt Facebook til at påvirke det amerikanske præsidentvalg til Trump’s fordel. De føler sig simpelthen skyldige. Den eneste, der tilsyneladende ikke føler skyld over udviklingen, er Facebook-far Mark Zuckerberg, der forholder sig ganske ubekymret til situationen: ”Faktisk har forskning bevist, at jo mere forbundet vi er, desto gladere er vi, og jo sundere er vi,” siger han. Hmm…

Spisesedlen

Lavere dagpenge skal finansiere aktiekonto. Regeringen lægger i et fortroligt udspil op til at sænke dagpengene for unge under 30 år med flere tusinde kroner om måneden. Dimittender skal også have længere karenstid efter endt uddannelse. Alt sammen for at betale for billigere aktieinvesteringer.

Radioaktiv sky blæser ind over Europa. Franske forskere har målt øget radioaktiv stråling, der tyder på et nyligt uheld ved et atomkraftværk i området mellem Rusland og Kazakhstan. Strålingen menes – heldigvis – ikke at være skadelig for mennesker.

Beboere i Mjølnerparken kræver politibevogtning. Efter endnu et skuddrab på en 22-årig mand torsdag aften i det almennyttige boligområde i Københavns Nordvestkvarter kræver både private borgere og Lejerbo, at politiet permanent beskytter beboerne, bl.a. for at undgå de private vagtværn.

Jagten på al-Baghdadi nærmer sig slutspillet. Lederen af Daesh (også kaldet ‘Islamiske Stat’) Abu Bakr al-Baghdadi blev set i den syriske by Albu Kamal, da hæren rykkede ind og officielt erklærede, at terrorbevægelsen nu er militært besejret. Angiveligt er al-Baghdadi dog stadig på fri fod.

Ekstra milliard til handicappede og anbragte børn. Regeringen og de såkaldte satspulje-partier er blevet enige om at bevilge 1,1 mia. kr. til udsatte grupper, med særligt fokus på forebyggelse af hjemløshed. De glemmer bare at fortælle én ting: Pengene tages fra de selv samme mennesker på overførsler.

Et sidste ord

De har så meget attitude. De har så meget flash. Det er over the top! Og så rammer de også noget feminint. Se dagens pressemøde, hvor to fynboer præsenterer deres ultimative rock’n’roll-drøm: Welcome to the Jungle!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12