11. april 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Revolution fra toppen af pyramiden

”Som de fleste af jer ved, så er jeg en kapitalist,” begyndte Ray Dalio ugens første tweet natten til mandag, og fortsatte – ”Og selv jeg mener, at kapitalisme er i stykker. Det kommer jeg til at tale en del om den kommende tid.” Nå, ja tænker du måske – nu om dage bekender hvem som […]

Kære læser

I tilfælde af Dalai Lamas død

Usikkert kredsløb. Den nuværende, 83-årige Dalai Lama ligger i disse dage indlagt på et indisk hospital med lungeproblemer. Selvom hans tilstand efter sigende skulle være stabil, lægger hændelsen alligevel op til spørgsmålet om, hvad der egentlig sker, når han dør. Dalai Lama-embedet er nemlig ikke nogen regulær tjans, men dybt indviklet i troslæren for den […]

Spisesedlen

EU giver May fleksibel forlængelse. På et topmøde gik EU’s ledere i nat med til at udskyde brexit til senest den 31. oktober. Den nye skæringsdato er fleksibel, og der er dermed en mulighed for, at briterne kan forlade EU tidligere, ligesom en ny udsættelse sandsynligvis også kan være en mulighed. Briterne fik efter mødet et godt råd med fra formanden for Det Europæiske Råd, Donald Tusk: ”Vær venlig ikke at spilde tiden.”

32-årig syrisk mand kendt skyldig i terror. Manden er i dag blevet kendt skyldig i Københavns Byret for at have planlagt at ville dræbe tilfældige mennesker i København. Retssagen har kørt siden slutningen af januar og har været kendt som ”tændstiksagen.” Straffen udmåles først senere.

Facebook blokerer alternativ netavis. Den alternative netavis 24nyt fik i går lukket deres facebookside. 24nyt blev stiftet i 2017 og har som selverklæret mission at bekæmpe venstreorienterede medier og den etablerede presse. De er blevet beskyldt for at bedrive ”misvisende journalistik” og for at have købt ”likes” på facebook.

Sydkoreas forbud mod abort erklæres forfatningsstridigt. Abort har været ulovligt i landet siden 1953, men nu har forfatningsdomstolen i en historisk dom besluttet, at loven skal revideres inden afslutningen af 2020. Loven blev taget op i forfatningsdomstolen på foranledning af en kvindelig læge, der er blevet retsforfulgt for at have udført næsten 70 aborter. En meningsmåling viser, at 58 pct. af befolkningen i Sydkorea mener, loven bør afskaffes.

900 millioner indere går til valg. I dag startede valget i Indien, som er verdens folkerigeste demokrati. De 900 mio. vælgere skal stemme på repræsentanter til parlamentets 543 pladser, ligesom valget også skal afgøre, om premierminister Narendra Modi kan fortsætte på posten. Der kan stemmes de næste seks dage, og valgresultatet forventes at blive offentliggjort den 23. maj.

Et sidste ord

Det var for så vidt ganske alvorligt, da EU’s spidser i går mødtes for at diskutere, om Storbritannien kunne få udsat brexit endnu en gang. Men nogle gange skal man huske, at politik også bare er politik, og at lykken er at se dumme videoer på computeren med sin gode kollega.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12