11. august 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Højrefløjen udnytter os bangebukse

Hvis ikke årets mest populære halloween-kostume bliver ”Søren Brostrøm bag en pressemødepult”, så er der noget galt, for vi kender til få ting, der er mere uhyggeligt. Efter en ellers relativt rolig sommerperiode blev vores netop helede nerver i går endnu engang flossede, da vi så, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) havde indkaldt til pressemøde […]

Kære læser

Filmen er ved at knække for biograferne

Folk der betvivler biografsalens meritter har ikke set instruktør Quentin Tarantinos Inglourious Basterds [sic]. I den kontrafaktiske 2. verdenskrigsfilm lader Tarantino (og her kommer der så en kæmpe spoiler) simpelthen Adolf Hitler – og resten af nazitoppen – brænde levende op i en fransk biograf, der er ejet af den jødiske kvinde Shosanna. Det glohede klimaks […]

Spisesedlen

Krav om mundbind i seks kommuner. Skal man en tur med den offentlige transport i enten Silkeborg, Odder, Horsens, Skanderborg eller Favrskov, så skal man snart have mundbind på. Det oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i går på et pressemøde, hvor han sagde, at der ses en bekymrende smittespredning med coronavirus i flere kommuner. Også i Aarhus skal man fra i dag bære mundbind i den offentlige transport.

Libanons regering går af. Libanons premierminister har annonceret, at regeringen går af som føle af den store eksplosion, som ramte hovedstaden Beirut i sidste uge. Premierministeren gav korruption skylden for eksplosionen: ”Jeg har sagt før at korruption er rodfæstet i alle dele af staten, men jeg har opdaget, at korruption også er større end staten,” sagde premierministeren og langede ud efter den politiske elite.

Asylansøgere skal have 20.000 kr. for tidlig hjemrejse. Hvis asylansøgere ikke anker deres sag, efter de har fået første afslag på asyl, men i stedet vælger at rejse hjem inden for 14 dage, så skal de modtage 20.000 kr. fra den danske stat. Sådan lyder et nyt forslag fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

Norges sundhedsstyrelse vil gøre dele af Danmark til ”rødt område”. Coronasmitten i Danmark er nu så alvorlig, at den norske sundhedsstyrelse anbefaler den norske regering at fraråde rejser i dele af Danmark. Der er tale om Sjælland uden for København samt Midtjylland. Hvis den norske regering lytter til sin styrelse, kan det betyde, at der indføres karantænepligt ved indrejse fra områderne.

Hviderussisk oppositionsleder befinder sig sikkert i Litauen. Litauens udenrigsminister Linas Linkevicius skriver på Twitter, at den hviderussiske oppositionsleder Svetlana Tikhanovskaja ”er i sikkerhed” og befinder sig i Litauen. Tikhanovskaja har nægtet at anerkende søndagens valgresultat i Hviderusland, der endte med sejr til præsident Aleksandr Lukasjenko. Valgresultatet kritiseres kraftigt fra flere sider for at være fup, og valget har ført til voldsomme demonstrationer i Hviderusland.

Et sidste ord

Genial lille billedserie med ældre mennesker på et plejehjem, som har brugt coronanedlukningen til at genskabe ikoniske pladecovers. Når vi ser Sheila Solomons udgave af ”London Calling,” så tænker vi, at det måske alligevel stadig er ret cool at smadre sin guitar – eller i hvert fald sin stok.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12