11. februar 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

På Sydsiden er det ikke alle, der falder på røven over Bernie Sanders

”We coming from the / South (side), south (side) / South (side), south (side) / South (side), south (side) / South (side), side of the Chi” ”Southside” (2007), Common ft. Kanye West   I begyndelsen af 1900-tallet udtalte den franske arkitekt Le Corbusier med vanlig flair for det små-fascistoide noget i retning af, at mennesket […]

Kære læser

Pete Buttigieg er den unge kandidat, men de unge hader ham

Oldtidsrevolution. I USA skriger de unge på forandring. De er ved at koge over med indignation, fordi de føler, det gamle politiske system har ladt dem i stikken. Klimakampen og den stigende ulighed har givet den såkaldte millennial-generation følelsen af at stå tilbage med tømmermændene og oprydningsarbejdet efter den fest, som forældrenes generation har holdt. […]

Spisesedlen

Dødstallet fra corona-virussen stiger voldsomt. Inden for det seneste døgn er yderligere 103 mennesker døde af den verserende virusepidemi i den kinesiske Hubei-provins. Alene i Kina har corona-virussen nu taget livet af mere end 1000 mennesker siden december. Ifølge professor Gabriel Leung, der er en af Hongkongs førende epidemiologer, risikerer virussen at ramme 60 pct. af jordens befolkning, hvis ikke den bliver inddæmmet.

Halvdelen af Mjølnerparken er tæt på at blive solgt. Det oplyser boligselskabet Bo-Vita i en pressemeddelelse. I alt forventes 260 boliger i Mjølnerparken, der figurerer på regeringens ghettoliste, at blive solgt inden udgangen af marts. Salget sker for at få fjernet boligområdet fra selvsamme ghettoliste. Bo-Vita-formanden Jan Hyttel lover tilmed, at boligselskabet udelukkende er interesseret i en investor, ”der har en langsigtet interesse i området”.

Selvmordsbombe dræber seks i Kabul. Angrebet skete tirsdag morgen ved et militærakademi i den afghanske hovedstad. Af de dræbte var to civile og fire tilknyttet militæret. Herudover er 12 sårede, oplyser en talsmand for indenrigsministeriet. Ingen har endnu taget ansvar for angrebet, der er den første større terroraktion i Kabul i månedsvis.

Filippinerne skrotter militæraftale med USA. Rodrigo Dutertes regering har meddelt USA, at landet agter at opsige den 22 år gamle ”Visiting Forces Agreement”, der hidtil har muliggjort fælles militærøvelser og tilstedeværelsen af amerikanske soldater på Filippinerne. Aftalen kan opsiges med en varsel på 180 dage.

Dansk generalmajor ramt af hackerangreb. Chefen for Hærkommandoen, generalmajor Michael Lollesgaard, har fået sin private LinkedIn-profil angrebet af hackere. Det oplyser Forsvarskommandoen til Danmarks Radio. Den kompromitterede profil skulle ikke direkte have givet adgang til militære hemmeligheder. Men ifølge ekspert i cyberkriminalitet Jan Lemnitzer betyder angrebet alligevel ”rød alarm og hektisk oprydningsarbejde i Forsvarets Efterretningstjeneste”.

Et sidste ord

Vi synes næsten, der var for megen pomp og pragt til Oscar-showet natten til mandag. Så er vi mere til Independent Spirit Awards, der er et awardshow for uafhængige film, som afholdes dagen inden Oscar. Her kan man godt gnave i en sandwich mens man overrækker priser.

Hold dig sulten, til vi ses igen i morgen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12