11. februar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Om at snyde sig til tops

Det værste ved store bedrifter er, at de som oftest kræver et stort arbejde. Det er en frygtelig skæbne gerne at ville udrette fantastiske ting, men samtidig være en så doven sæk sofakartofler, at bare turen ud til køleskabet synes fuldstændig uoverskuelig. Men tag ikke fejl: Denne blanding af en narcissistisk tro på at være […]

Kære læser

Klubhuset kollapsede i Kina

For en kort bemærkning havde kineserne fået et ucensureret internetvandhul, hvor de kunne diskutere forbudte emner som koncentrationslejrene i Xinjiang og massakren på Den Himmelske Freds Plads i 1989. Det sociale medie Clubhouse havde fundet vej gennem landets store firewall, så techsmarte kinesere kunne mødes og sludre politik med folk fra eksempelvis Hongkong og Taiwan. […]

Spisesedlen

Ekstrabevilling skal styrke det danske forsvar i Arktis. Onsdag aftalte et bredt flertal i Folketinget at afsætte yderligere 1,5 mia. kr. til Forsvaret frem mod 2023. Det skriver TV2. Pengene skal blandt andet gå til et radarsystem på Færøerne, værnepligtige i Grønland og nye, langtrækkende droner. Sidstnævnte skal bruges til at øge overvågningen af de arktiske områder.

WHO anbefaler nu AstraZeneca-vaccine til folk i alle aldre. Udmeldingen kommer efter diskussioner om, hvorvidt vaccinen også virker på personer over 65 år. Verdenssundhedsorganisationen anbefaler samtidig, at AstraZeneca-vaccinen gives i to doser, med otte til 12 ugers mellemrum. Ifølge den danske sundhedsstyrelse er WHO-anbefalingen om også at give vaccinen til ældre ”noget, vi kommer til at se på”.

Sundhedsstyrelsen tilføjer svært psykisk syge til corona-risikogruppe. På styrelsens liste over patientgrupper, der i øget risiko hvis de bliver syge med COVID-19, står nu også personer med eksempelvis svær skizofreni. Opdateringen kommer på baggrund af den seneste forskning og lægefaglige rådgivning. Blandt andet har en amerikansk undersøgelse vist, at risikoen for dødsfald er større hos COVID-19-smittede med skizofreni.

Tyskland forlænger nedlukning til marts. Onsdag besluttede den tyske regering at forlænge landets nuværende coronarestriktioner, der ellers stod til at udløbe 14. februar. Foreløbigt skal Tyskland nu være lukket ned til 7. marts. Dog er der håb for de langhårede: Under stramme hygiejneregler får frisører lov til at genåbne allerede 1. marts.

Loujain al-Hathloul løsladt fra fængslet. Den prominente saudiske kvinderettighedsaktivist al-Hathloul blev i december idømt næsten seks års fængsel i Saudi-Arabien efter allerede at have siddet fængslet siden 2018. Forinden sin anholdelse havde al-Hathloul været en af de fremmeste fortalere for, at kvinder skulle have lov til at køre bil i landet. Fængslingen har løbende mødt fordømmelse fra flere menneskerettighedsorganisationer – og nu er al-Hathloul altså blevet løsladt før tid.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12