11. januar 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Statsradiofonien skal slagtes

Danmarks Radio står over for en rundbarbering. Når kulturminister Mette Bock her i de kommende måneder skal strikke et nyt medieforlig sammen i Folketinget, er spørgsmålet bare, hvor dybt der vil blive skåret i statsradiofoniens imposante budget på 4,1 milliarder kroner: Vil DR miste 20%? Eller blot 12,5% af budgettet? Ingen tør endnu sætte en […]

Kære læser

Det arabiske efterår

Demonstrationerne i Iran er blevet kaldt en genopblussen af det arabiske forår og har givet håb om, at det islamiske og totalitære præstestyre kan falde til fordel for nye demokratiske kræfter. Men er der overhovedet nogen grund til at håbe på et nyt arabisk forår? Sandheden er nemlig, at det oprør, der startede i 2010 og gav tro på et nyt og frit Mellemøsten, ikke har ført til mere demokrati, men i stedet har destabiliseret en hel region. Så sent som i går truede lederen af Libyens Nationale Hær med at intervenere, hvis det næste demokratiske valg ikke går, som han ønsker det. Det er igen blevet efterår i de arabiske lande.

Spisesedlen

Danmark er et af verdens mest veldrevne lande. Det konkluderer BBC på baggrund af data fra World Justice Project, Social Progress Index 2017 og Verdensbanken. Det er især på indekset over ‘basale menneskelige behov’, at Danmark scorer topkarakterer og ”blæser andre lande omkuld”. De basale behov dækker over indbyggernes adgang til medicin, viden og kommunikation.

Præsidentvalg i sigte i Venezuela. Præsident Nicolás Maduro og hans socialistiske regering fortsætter i dag forhandlingerne med en koalition af oppositionspartier i Den Dominikanske Republik, og ifølge nyhedsmediet Bloomberg er et valg i det kriseplagede land allerede i juli på tale. Tidligere forsøg på dialog har ikke ført til konkrete resultater, så hvis det er rigtigt, er det et gennembrud.

Pandoras regnskab skuffer, mens B&O’s brager frem. Det danske smykkefirma fremlagde i morges deres foreløbige årsregnskab for 2017, og tallet var så skuffende, at det resulterede i et aktie-fald på 10%. Til sammenligning er B&O’s aktie steget med 14% efter præsentationen af deres regnskab.

Anders Samuelsen siger undskyld. Efter et kaotisk og pinagtigt forløb omkring regeringens skatteforhandlinger lægger Liberal Alliances formand sig fladt ned og beklager. ”UNDSKYLD! Det er 100% og ene og alene mit ansvar. Jeg tager tævene, og de er fortjente. Kritikken er 100% i orden. Det har ganske enkelt ikke været værdigt – og jeg beklager dybt overfor jer alle. Uden forbehold. Jeg bøjer nakken. Jeg har fejlet,” skrev han onsdag aften på sin Facebook-profil. Stop nu.

Pave Frans inviterer hjemløse i cirkus. Pavens velgørenhedsfond annoncerede onsdag, at den vil give 2.100 hjemløse og fattige, herunder fængselsindsatte og flygtninge, billetter til en italiensk cirkusforestilling i eftermiddag. Det har fået dyrevelfærdsorganisationer op af stolene, og Carla Rocchi, der er forkvinde for organisationen Ente Nazionale Protezione Animali, kritiserer initiativet for at støtte ”udnyttelsen, hvis ikke mishandlingen, af cirkusdyr”.

Et sidste ord

Idioter maler hagekors på murene i Berlin. Så nemt får man bugt med dem (hagekorsene) uden at male dem over. Brillant.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12