11. januar 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Romanian Rhapsody

Rumænien er jo nok et land, som de færreste af os har et voldsomt nært forhold til. Vi, der er født senest midt i 1970’erne, husker godt pressefotoet fra statsmiddagen på Fredensborg Slot i 1980, hvor dronning Margrethe holder tale for Rumæniens kommunistiske præsident Nicolae Ceaușescus, som hun tidligere på dagen havde tildelt den alt […]

Kære læser

Hundredetusinder af muslimer sidder i interneringslejr i Kina

Opium for folket. Kommunismen har altid haft et lidt bombastisk forhold til religion. I 1954 rejste den dengang kun 19-årige tibetanske leder, Dalai Lama, til Peking for at mødes med formand Mao, der fem år forinden havde gjort Kina kommunistisk på revolutionær vis. I sin biografi, ”Frihed i landflygtighed,” beskriver Dalai Lama, hvordan Mao under mødet […]

Spisesedlen

Helle Thorning-Schmidt stopper i Red Barnet til sommer. Det skriver hun i hvert fald selv på Twitter, hvor hun også fortæller, at hun vil bruge mere tid på sit arbejde i forskellige bestyrelser. Udmeldingen fra den tidligere statsminister kommer samme dag, som vindmøllegiganten Vestas har meddelt, at de ønsker at få hende med i bestyrelsen.

Coop og Salling Group interesseret på BR. De to, der er Danmarks to største dagligvarerkoncerner, har ifølge Berlingske begge budt på dele af Top-Toy-koncernen, der står bag Fætter BR og Toys »R« Us i Norden. Planen er at købe rettighederne til Fætter BRs brand og åbne såkaldte ‘shop in shops’ i deres store dagligvarekæder, mens også den konkursramte koncerns varelager er interessant for dagligvarekæmperne.

Donald Trump gentager trussel om at erklære undtagelsestilstand. ”Hvis det her ikke løser sig, vil jeg sikkert gøre det. Jeg vil faktisk sige, at jeg næsten med sikkerhed vil gøre det,” sagde præsidenten til de forsamlede reportere foran Det Hvide Hus, før han drog afsted for selv at tilse den amerikansk-mexicanske grænse i byen McAllen i Texas.

De første amerikanske soldater har forladt Syrien. Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der overvåger situationen i Syrien gennem et netværk af kilder og aktivister, siger til nyhedsbureauet AFP, at tilbagetrækningen blev indledt torsdag aften. USA’s præsident, Donald Trump, meddelte kort før jul, at de amerikanske soldater nu trækkes ud af Syrien.

Amerikansk politi anmoder om DNA-prøve fra Ronaldo. Fodboldspilleren er under efterforskning for en voldtægt, som ifølge anklagen skulle være sket på et hotelværelse i casino-byen tilbage i 2009. Her beskylder den i dag 35-årige Kathryn Mayorga fodboldspilleren for at have forgrebet sig på hende, imens hun gentagne gange råbte nej.

Et sidste ord

Brexitdebatten har brølet afsted på de britiske øer og i parlamentet, siden det åbnede efter nytår mandag aften. Og det er faktisk ikke så kedeligt, som det lyder. Nogle gange kommer de vidt omkring som i denne debat, der når ud i kvinders ret til at have en holdning selv. Den er vi med på. Hav en holdning! Alle sammen. Ja, eller lad være.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12