11. januar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Arnold Schwarzeneggers sværd

Hvis ikke Donald Trumps mest hardcore (og mest blæste) tilhængere var så forblændede af deres præsident, ville de formentlig bruge disse dage på refleksion. Hvorfor kom der ikke mere ud af angrebet på Kongressen i Washington, D.C., i sidste uge? Hvorfor blev det et lille, dumt, forfejlet putsch i stedet for et stort, flot, sejrrigt coup […]

Kære læser

Brexit: Nu mærker briterne konsekvenserne

I sin nytårstale kaldte Boris Johnson det for et ”fantastisk øjeblik for landet.” Da 2020 blev til 2021 sluttede Storbritanniens transitionsperiode, og dermed har de nu for alvor kappet båndene til EU. Brexit er en realitet. Men ikke alt ved Storbritanniens nye status er helt så ”fantastisk”. For selvom Johnson i (nærmest bogstaveligt talt) sidste […]

Spisesedlen

Første sending Moderna-vacciner på vej til Danmark. Tirsdag forventes de første 5.000 doser af Modernas coronavaccine at ankomme til Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut til Ritzau. Da leverancen er begrænset vil alle doserne blive brugt i Region Syddanmark. Danmark har sammenlagt sikret sig tre mio. doser af den amerikanske vaccine.

Hans Toft stopper som borgmester i Gentofte. Den 73-årige konservative borgmester har siddet på posten i knap 28 år, hvilket gør ham landets længst siddende borgmester. Ifølge en pressemeddelelse afløses Toft af partifællen Peter Michael Fenger, der har været medlem af Gentoftes kommunalbestyrelse siden 2009.

Nancy Pelosi vil indlede rigsretssag mod Trump. Søndag udsendte formanden for Repræsentanternes Hus et ultimatum til USA’s vicepræsident Mike Pence: Enten skal Donald Trump vippes af pinden nu, eller også vil man stille præsidenten for en rigsret hurtigst muligt. Flere demokrater har de seneste dage forlangt Trumps afgang som følge af hans ageren ved angrebet på Kongressen.

Eks-kidnapper valgt som præsident i Kirgisistan. Ved søndagens lynvalg i Kirgisistan vandt populisten Sadyr Japarov en overbevisende sejr med 80 pt. af stemmerne. Japarov sad tilbage i efteråret fængslet for at have kidnappet en kommunalpolitiker, men blev efter voldelige optøjer i oktober benådet og indsat som midlertidig præsident – og er altså nu blevet valgt på permanent basis.

Champs-Élysées skal renoveres. For små to mia. kr. skal den ikoniske, parisiske boulevard forvandles til en ”ekstraordinær have”. Det fortæller Paris’ borgmester Anne Hidalgo i en pressemeddelelse. Renoveringen vil blandt andet halvere pladsen til biler, mens der skal oprettes flere grønne områder og bedre plads til gående. Arbejdet vil dog først gå i gang efter OL i Paris i 2024.

Et sidste ord

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12