11. juli

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Hvem kupper hvem?

USA-forskeren Niels Bjerre Poulsen har fortalt en sjov anekdote: Da Donald Trump i slutningen af sidste uge mødtes med med de Republikanske medlemmer af Repræsentanternes Hus, blev han spurgt til sit syn på Artikel I i den amerikanske forfatning. Den handler om Kongressens beføjelser, og et spørgsmål til en præsidentkandidat om Artikel I er derfor […]

Det bedste vi har set

22 Grand Slam single-triumfer

Det blev så endeligt i denne weekend, at Serena William tangerede Steffi Grafs rekord på 22 Grand Slam single-triumfer. Det har været længe undervejs, og så ville virkeligheden alligevel ikke helt det samme som talentet. Men nu lykkedes det. Søndag fejrede Serena så rekorden ved også at vinde doublen sammen med søster Venus.

Læs dette fremragende portræt at Serena William fra sidste år (det mærkeligste er vel at hun hverken er højrøvet eller ydmyg, men vel nærmet normal, hader fitness og på mange måder syne at have opnået ‘black excellence’ ved at have taget det hele forbavsende roligt).

Hvis du har mistet interessen for tennis, er det ikke Serena Williams’ skyld. Forklaringen er som altid pengene. Spørger bare Edward Said: ”En sportsgren af talentfulde og elegante kvinder og mænd har forandret sig til en brutal konfrontation mellem ubehageligt overudviklede og ubarmhjertigt slagkraftige spillere, kontrolleret af agenter, tv-stationer, sportschefer, sportsudstyrskonglomerater, bilproducenter og indtil fornyeligt tobaksindustrien”. (ja ja, teksten er ikke fra i går, men mismodet holder længe!)

Spisesedlen

Uro i det sydkinesiske hav før afgørelse. Et FN-tribunal forventes tirsdag at afgøre en kontroversiel sag mellem Filippinerne og Kina. Filippinerne har udfordret en række af Kinas territoriale krav i Det Sydkinesiske Hav, og sagen forventes at kunne få enorm geopolitisk betydning. Ifølge Kina kan afgørelsen ”underminere freden”.

Bernie Sanders forventes tirsdag at støtte Hillary Clinton. Sanders har ellers til mange demokraters udtalte irritation insisteret på at fortsætte sin kampagne hele vejen til demokraternes konvent, men nu skulle han altså være klar til at støtte Clinton på et fælles møde tirsdag.

FN til parterne i Sydsudan: Stop volden. Efter et hastemøde i New York opfordrer FN’s Sikkerhedsråd Sydsudans nabolande til at hjælpe med at håndtere den voldelige og ustabile situation i Sydsudans hovedstad, Juba. FN siger at landene skal forberede sig på sende ekstra fredsbevarende styrker til Sydsudan.

Det amerikanske militær sendte søndag en mand fra Yemen til Italien efter 14 år bag tremme i Guantanamo på Cuba. Det er seks år siden, det blev besluttet at han skulle forlade Guantanamo, og manden er aldrig blevet sigtet. Det efterlader 78 fanger tilbage i Guantanamo.

Antallet af flygtninge, som rejser hjem, falder. Det fremgår af nye tal fra Dansk Flygtningehjælp. V, DF og S vil hjemsende flere flygtninge. DF overvejer om bonussen for at vende hjem på 131.242 kroner skal være højere – mens Enhedlisten vil øge bistanden for at sikre trygge forhold at vende hjem til.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12