11. juni 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Inger Støjbergs uoprettelige skade

Som du nok allerede har opdaget, så er 2020 et fuldstændig vanvittigt år. Da vi klamrede os til en dørkarm i en boblende brus-rus omkring midnat ved årsskiftet, havde vi ikke regnet med, at året skulle byde på pandemi, verdensomspændende racismeprotester og udpegningen af Olof Palmes morder. Men vi havde bestemt heller ikke regnet med, […]

Kære læser

J.K. Rowling er blevet irettesat af Harry Potter

J.K. Rowling har skrevet sig op i et hjørne. Og uheldigvis for forfatteren er det ret svært at lave såkaldte deus ex machinas (et litterært greb, hvor et uløseligt problem løses ved guddommelig indgriben – som når Harry Potter besejrer skurken Quirinus Quirrell ved kærlighedens kraft i Harry Potter og De Vises Sten) i virkelighedens […]

Spisesedlen

Ellemann trækker sig som gruppeformand for Venstre. Jakob Ellemann-Jensen trækker sig som gruppeformand for Venstre på tirsdag, og dermed vil Ellemann nu alene være formand for Venstre. Dermed skal Venstres folketingsgruppe vælge sig en ny gruppebestyrelsen i næste uge. Ellemann forklarer til TV2, at han kan trække sig, fordi han nu har fået styr på de ”bølgeskvulp,” der ifølge formanden tidligere har været i gruppen.

Danske Bank politianmeldt. Finanstilsynet har politianmeldt banken for manipulation med markedet. Banken har angiveligt ikke overvåget handler. DR skriver, at ved ikke at overvåge handlerne har der været risiko for, at bankens kunder har kunnet handle med sig selv og derved presse kursen på et finansielt produkt kunstigt op. Det giver en falsk efterspørgsel og kaldes for markedsmanipulation.

Tidligere kommunaldirektør dømt for mandatsvig. Den tidligere kommunaldirektør i Struer Kommune, Mads Gammelmark, skal to måneder i fængsel, efter han er blevet dømt for at benytte kommunens hævekort 174 gange til private indkøb i perioden fra april 2017 til juli 2019. Gammelmark skal desuden tilbagebetale 123.098 kr. til Struer Kommune og får også en betinget straf på fire måneders fængsel.

Danmark åbner yderligere for grænserne. Fra 15. juni 2020 kan personer med bopæl i Slesvig-Holsten frit rejse ind i Danmark – også hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål. Desuden bliver der samme dag åbnet op for indrejse for kærester, forlovede, bedsteforældre og børn fra EU- og Schengenlande samt Storbritannien.

Trump nægter at omdøbe militærbaser. I kølvandet på de mange antiracistiske demonstrationer i USA oplever USA’s præsident nu et pres for at ændre navnet på en række militærbaser, som er opkaldt efter ledere fra borgerkrigen i USA. Men Trump mener ikke, de skal omdøbes. ”USA trænede og skabte helte på disse baser og vandt to verdenskrige. Derfor vil min administration ikke engang overveje at omdøbe disse storslåede og fabelagtige militære installationer,” skriver Trump på twitter.

Et sidste ord

Her en lille dejlig kavalkade med almindelige larmende husholdningsgenstande, der laver fede beats. En vaskemaskine der spiller dødsmetal. Et bad der spiller Snoop Dog. En skovl der er til Nirvana. Og en legerutsjebane der ved hjælp af en hjort spiller Phil Collins. Vi bruger for meget tid på youtube …

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12