11. maj 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Verdens største taxaselskab – nu med chauffører

Først var folk bange for støvsugeren og frygtede, at tv’et ville suge alt ånd ud af ungdommen. Senere fandt vi ud af, at man lever fint med begge dele. Tidligere betegnede vi andre mennesker som ”teknologiangste” og mente dermed, at det var noget, de nok skulle komme over. I de senere år har det været lige omvendt. […]

Det bedste vi har set

Verdens største voyeur

Pas på, hvad du fantaserer om: De andres sex er dybt deprimerende. Som en forsmag på sin kommende bog ‘The Voyeur’s Motel’ har forfatteren Gay Talese skrevet et gribende essay om motelejeren, Gerald Foo, som i flere årtier belurede sine gæster, når de havde sex i hans 22 små discount-værelser ved Denver.

Gennem firkantede kighuller i Manor House Motel har han observeret hver en lille lystig bevægelse på lagnerne og registreret dem pertentligt i dagbøger. Gerald Foo er endt som en stakkel – uden erotisk håb på menneskehedens vegne. Når han overhovedet fortæller om de triste, rutineprægede præstationer, skyldes det, at han ser sig selv som en ny Edward Snowden, ja, absurd nok som en whistleblower fra mørket.

Fiskeørn fanger ørred

Kan du lide ørreder? Eller måske fiskeørne? Okay, så bare den barske natur? Sidste mulighed: Ewan McGregors stemme? Lige meget – dette imponerende videoklip fra en ny britisk naturserie rummer det hele. En fugl lander på vandet for at fange en fisk, men kampen bliver overrumplende hård.

Heldigvis har netop denne art vingerne skruet ordentligt på. Måske kan du nå at se det før frokost.

Spisesedlen

Regeringen skrotter måltal for inklusion. Målsætningen, om at 96 procent af alle børn i folkeskolen skal inkluderes i en almen klasse, som blev vedtaget i 2012 i samarbejde mellem Kommunernes Landsforening og SRSF-regeringen, bliver droppet i dag. Det sker, efter regeringen i 2015 nedsatte en ekspertgruppe til at se inklusionsordningen efter i sømmene. Ekspertgruppen præsenterer deres rapport i dag, hvor de efter sigende fremlægger 100 forslag til succesfuld inklusion.

Kampen, der bare ikke vil slutte. Donald Trump og Hillary Clinton er mere end klar til at slås om præsidentposten, men primærvalget kan bare ikke finde sin afslutning. Trump ville næsten være klar, hvis ikke det var for Paul Ryans protester, og Clinton ville næsten være i mål, hvis ikke Bernie Sanders i nat havde vundet West Virginia. Føljetonen fortsætter.

En femtedel af verdens plantearter er truet af udryddelse. Det vurderer britiske forskere i rapporten ‘State of the World’s Plants’, som blev fremlagt i London tirsdag. Forskerne noterer sig, at af de 391.000 planter, vi kender, har menneskeheden fundet anvendelse i 30.000. Se hele rapporten her.

Amazon udvider streamingtjeneste og bevæger sig ind på YouTubes territorium. Brugerne får nu mulighed for at distribuere egne videoer og tjene penge på dem gennem køb, leje og reklameindtægter. Samtidig intensiverer Amazon konkurrencen mod Netflix ved at optrappe produktionen af originale film og tv-serier til videotjenesten Amazon Prime.

Finsk forretningmands i fedtefadet for ægtyveri. Ægtyven risikerer en bøde på 650.000 euro og et års betinget fængsel for en samling på 10.000 sjældne fugleæg og udstoppede fugle. Indsamling af fugleæg fra naturen er ulovlig – også herhjemme, så den kriminelle underverden kan spænde vidt. Hvem havde troet, at der fandtes et sort marked for æg?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12