11. november 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Trump ville passe lige ind i den katolske kirke

Der har beklageligvis været et tilfælde af valgfusk – i New Zealand. Miljøforeningen Forest and Bird afholder hvert år en afstemning om, hvilket fjerkræ der skal have titlen som årets fugl. 2020 har budt på rekordmange tidlige stemmer, men også på et skamløst forsøg på at sikre den lille grå kiwi (også kendt som Kiwi […]

Kære læser

Tre vindere og en taber i kampen om Nagorno-Karabakh

Årtiers indestængt vrede udviklede sig for seks uger siden til en regulær krig, da Armenien og Aserbajdsjan besluttede at lade våbnene afgøre, hvilken nation der har retten over regionen Nagorno-Karabakh. Krigen har i denne omgang kostet ca. 1.300 soldater livet, men nu er der igen stille i det bjergrige område. Med Rusland som mægler har […]

Spisesedlen

Prodemokratiske medlemmer af Hongkongs parlament vil trække sig. Samtlige pro-demokratiske medlemmer af Hongkongs parlament har meddelt, at de vil trække sig. Det sker i protest, efter fire medlemmer af den prodemokratiske bevægelse er blevet smidt ud af den lovgivende forsamling. Det er den kinesisk-kommunistiske centralregering i Beijing, der har stået for at få smidt medlemmerne ud.

Mogens Jensen nægter at gå af. I sidste uge lød det fra regeringen, at alle danske mink skal aflives. Senere har det vist sig, at den ordre var ulovlig. Det har sendt fødevareminister Mogens Jensen (S) ud i strid modvind, men ministeren nægter selv at trække sig. ”Det er ikke op til mig at tage konsekvensen,” lyder det fra ministeren til DR. Et flertal i Folketinget siger nu, at de vil have en uvildige undersøgelse af sagen.

Fredsaftale mellem Armenien og Aserbajdsjan. Rusland har forhandlet en fredsaftale på plads mellem Armenien og Aserbajdsjan, der de seneste seks uger har kæmpet om regionen Nagorno-Karabakh. Aftalen ses som et nederlag til Armenien, der mister en stor del af tidligere kontrollerede områder i Nagorno-Karabakh. Det har ført til uroligheder i Armenien, hvor demonstranter kræver, at regeringen går af, og fredsaftalen annulleres.

USA’s udenrigsminister lover smidig overgang til ny Trump-administration. Heller ikke Mike Pompeo vil anerkende sin chef Donald Trumps nederlag ved præsidentvalget i sidste uge. På et pressemøde sagde udenrigsministeren, at ”der kommer en gnidningsfri overgang til den anden Trump-administration”. Fredag indleder Pompeo en rundrejse til syv lande i Mellemøsten og Europa. Alle lande der har lykønsket Joe Biden med sejren.

Kontakttal er faldet til 0,9. Det skrev sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i går på Twitter. Det nye kontakttal betyder, at 10 coronasmittede danskere statistisk set vil give smitten videre til ni andre, og dermed er smitten nu let aftagende i Danmark. Der blev i går konstateret 1066 nye smittede i Danmark.

Et sidste ord

Taata tata tata taatata ta ta taata! Mogens kan ikke høre, hvad du siger!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12