11. september 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Hevenu shalom aleichem

Hvad har rocklegenden Roger Waters, den aldrende popdreng Helmut Lotti og den danske dancehall-kunstner og Faxe Kondi-entusiast Raske Penge til fælles? Umiddelbart ikke særlig meget. Jo, de er alle sammen musikere, men der er alligevel langt fra det storladne Pink Floyd-nummer ‘The Great Gig In The Sky’ til Raske Penges ‘Original Bang Ding‘, hvor han rapper om […]

Kære læser

Yuval Noah Harari: Du er ikke verdens centrum

Den israelske historieprofessor Yuval Noah Harari, 42, fik i 2011 et gevaldigt internationalt gennembrud med bestselleren Sapiens – en kort historie om menneskeheden. Nu er hans tredje bog 21 ting du bør vide om det 21. århundrede udkommet på dansk, og én af de ting, du bør vide, er, at du ikke er verdens centrum. Men eftersom det er mere høfligt at kritisere sit eget folk end at kritisere fremmede folkeslag”giver Harari jødedommen et ordentligt hak i tuden i det her boguddrag.

Spisesedlen

Regeringen fremlægger nyt folkeskoleudspil. Det nye udspil, som er en justering af den nuværende folkeskolereform, hedder: ’Folkets skole: Faglighed, dannelse og frihed – Justeringer af folkeskolereformen’ og præsenteres i dag på Lillevang Skole i Allerød. Nogle af initiativerne i udspillet er, at regeringen vil indføre flere timer i naturfagene og forkorte skoledagene med 1,5 timer ugentligt.

De rødgrønne fører nu med et ekstra mandat i Sverige. En række stemmesedler var fejlagtigt blevet forvekslet i et valgdistrikt i Västra Götland, men fejlen er nu korrigeret. Det betyder, at et mandat flyttes fra Centerpartiet til Sverigedemokraterne. Dermed har den rødgrønne blok 144 mandater mod Alliansens 142 oven på det svenske valg.

Finansdirektør forlader ING Groep efter hvidvasksag. Den hollandske storbank indgik i sidste uge et forlig med de hollandske myndigheder på 5,8 mia. kroner i forbindelse med en undersøgelse af hvidvask. Det koster nu finansdirektør Koos Timmerman jobbet. Timmerman er en del af bankens øverste ledelse og var mellem 2010 og 2016 direkte ansvarlig for ING i Holland.

Ekstrem orkan på vej mod USA’s østkyst. Orkanen, der har fået navnet Florence, har retning mod den amerikanske østkyst og ventes at ramme landet sent torsdag aften. Meteorologerne advarer ikke kun om kraftig vindstyrke men også store mængder vand. Derfor har guvernøren i South Carolina, Henry McMaster, beordret en evakuering af over en million mennesker langs den 320 km sydøstlige kyststrækning.

Japan ønsker forbud mod kommerciel hvalfangst fjernet. Siden 1986 har en midlertidig lov mod kommerciel hvalfangst været opretholdt af Den Internationale Hvalfangstkommision. Men til kommisionens igangværende topmøde i Brasilien ønsker Japan nu den lov omstødt. Anti-hvalfangstnationer  som Australien og New Zealand tager kraftig afstand fra forslaget.

Et sidste ord

Få ting er så fede som ‘Storm P’-maskiner, og den her er en af de fedeste, vi har set. Wauw!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12