12. august 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Vaccineproduktion er ingen badeferie

Med 87,5 mio. dollar tjent siden sidste juni er skuespilleren Dwayne ‘The Rock’ Johnson ifølge Forbes nu verdens bedst lønnede skuespiller for andet år i træk. Og det er nok meget heldigt, at han sådan topper listen, for The Rock kan ikke lide at få tæsk. Sammen med kammersjukkerne Vin Diesel og Jason Statham fra […]

Kære læser

Gud velsigne civilsamfundet

Civilsamfundet. Gud velsigne civilsamfundet! I disse dage modtager 11 EU-lande udsatte børn fra den overfyldte og uhumske flygtningelejr Moria på den græske ø Lesbos. Der er tale om lande som Frankrig, Tyskland, Belgien, Portugal, Slovenien, Litauen og Finland. Og Norge, der ikke er med i EU, vil såmænd også gerne være med. Danmark er ikke […]

Det bedste vi har set

Running mate Kamala

Running mate Kamala

Det har ligget i luften, men nu ligger det fast: Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden har udpeget den moderate californiske senator Kamala Harris, 55, som sin running mate ved det amerikanske præsidentvalg. På Instagram kalder han hende for ”en frygtløs fighter for den lille mand (m/k) og en af landets fineste embedsmænd”.

+ Politico: ‘Hvad Kamala Harris står for‘.

++ CNN-kommentator Van Jones: Hvis hun nogensinde skulle blive præsident, ”kan du sove som en baby. Putin is not going to be messing with Kamala Harris.”

+++ Forbes: ‘Republikanerne kæmper med at finde en konsekvent måde at angribe Kamala Harris på.’

++++ Walter Shapiro i The New Republic: ”De er begge politikere i ordet bedste forstand. De forstår valgkampe, Kongressen, og hvordan man er hård uden at miste sin humoristiske sans.”

+++++ DR’s hovedvinkel kl. 10.44: ‘Trump har allerede et øgenavn klar til Bidens præsidentkandidat’ Ughh, come on, DR.

Lars von Trier ”har det rigtig dårligt”, for han er kunstner

Lars von Trier ”har det rigtig dårligt”, for han er kunstner

DR 2’s nye kulturprogram med Zissel Astrid Kjertum-Mohr, Oliver Zahle, Anders Christiansen og René Fredensborg bliver bedre og bedre afsnit for afsnit. I nummer 4 undersøger de noget, som mange af os tit går og tænker på: Har vores store filminstruktør Lars von Trier det okay? På vej mod interviewet med von Trier er der flere vidunderlige scener. Først og fremmest da Zissel sidder i skoven iført brudekjole, da Poul Nesgaard kommer sejlende forbi i kano. ”Hej Zissel, hvor smukt. Er det et eventyr det her?” siger han. ”Hvad laver du der, Zissel?” Da hun forklarer, at hun er taget op for at finde ud af, om von Trier har det okay, svarer Nesgaard: ”Lars, han har det altid virkelig dårligt. Altså rigtig dårligt. Jeg har aldrig oplevet, at han havde det andet end rigtig dårligt. Han er nemlig kunstner, ved du.” Og så tager han Zissel med i kanoen.

Navnet var Bondo. Anders Bondo

Navnet var Bondo. Anders Bondo

Til september stopper Anders Bondo Christensen som formand for Danmarks Lærerforening. Hvem pokker var han egentlig, den specielle mand? Altinget havde et rigtigt portræt af ham i 2018, som du får her. Det er måske ikke det mest sexede billede, vi har fundet af ham, men det er i hvert fald skolelæreragtigt.

Spisesedlen

Trumps valgkampagne angriber Kamala Harris med det samme. Joe Biden, demokraternes kandidat til det amerikanske præsidentvalg, har knapt udnævnt senator Kamala Harris som sin vicepræsidentkandidat, før den siddende republikanske præsidents kampagne går til stålet: Med hende på holdet vil demokraterne ”opgive kontrollen over vores land til radikale kræfter, som vil hæve skatterne, spare på politiets ressourcer, lægge jobs i energisektoren ned, åbne vores grænser og give socialistiske diktatorer ro.”

Syv år senere: Aftale mellem lærere og kommuner er på plads. Kommunernes Landsforening (KL) og Lærernes Centralorganisation (LC) blev tirsdag enige om en aftale om lærernes arbejdstid. ”Det har været en kæmpe udfordring for os, at vi i syv år har skullet leve uden en aftale,” sagde LC’s (afgående) formand, Anders Bondo Christensen, på et pressemøde.

+ Læs Altingets glimrende portræt af Anders Bondo fra 2018.

Venstre vil tvangsindlægge corona-smittede, der ikke overholder karantæne. I dag forhandler Folketingets partier om næste fase af ‘genåbningen’ af Danmark. Venstre, Danmarks liberale parti, er ifølge næstformand Inger Støjberg klar til at tvangsindlægge. Ifølge DR tænker hun, at man kan lave uanmeldte stikprøvebesøg hos corona-smittede.

EU truer Hviderusland med sanktioner. Efter præsidentvalget søndag, som landets siddende præsident Aleksandr Lukasjenko vandt med tvivlsomme 80 pct. af stemmerne, overvejer EU at genindføre en række sanktioner, som er blevet fjernet for fire år siden. EU vil undersøge de hviderussiske myndigheders voldsomme håndtering af demonstrationerne i kølvandet på valget. Oppositionens præsidentkandidat Svetlana Tikhanovskaja opholder sig nu i Litauen – efter eget udsagn af hensyn til sine børns sikkerhed.

Marcus Knuth bliver De Konservatives politiske ordfører. Mens Mette Abildgaard – den konservative folkegruppes nok mest klarsynede person, er på barselsorlov, overtager den relativt nytilkomne nationalkonservative 44-årige greve Marcus Knuth den centrale post som politisk ordfører, skriver Ritzau. Han forlod Venstre for mindre end et år siden.

Et sidste ord

Den infernalske støj, en bilalarm laver … måske er den ikke så infernalsk endda. Måske ligefrem melodisk og, ja, jazzet må være det rette ord.

Ses i morgen til en ny dag.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12