12. december 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Boris Johnsons hår afslører, at han er et politisk geni

Europa kan i dag meget vel få sin helt egen Donald Trump. Alle meningsmålinger peger på, at Boris Johnson efter dagens valghandling i Storbritannien kan få lov til at fortsætte som premierminister. Nu skal man aldrig stole på meningsmålinger – og da slet ikke de britiske, der har haft et lidet flatterende ry, siden de […]

Kære læser

/dkpol: Panik malet i ansigtet

Frihed. Politikere har en stærk tilbøjelighed til at mene noget – om politik. Derfor er det ikke i sig selv opsigtsvækkende, at folketingsmedlemmer fra højre til venstre udnyttede gårsdagens anholdelse af 20 terrormistænkte til at turnere deres velkendte holdninger i det elektriske felt mellem rets- og udlændingepolitik. Tværtimod. Det ville faktisk være besynderligt, hvis særligt […]

Spisesedlen

Otte personer er sigtet for terrorplaner på dansk jord. Efter en stor politiaktion onsdag skal seks mænd og to kvinder i dag fremstilles i grundlovsforhør sigtet for overtrædelse af terrorparagraffen. Politiet slog onsdag til mod 20 forskellige adresser og foretog cirka 20 anholdelser. De anholdte har ifølge politiet forsøgt at anskaffe sig skydevåben og ingredienser til fremstilling af sprængstoffer, som skulle bruges til et islamistisk terrorangreb på dansk jord.

Børnefamilier skal flyttes fra Sjælsmark til Lejre. Fra foråret 2020 vil Center Avnstrup i Lejre fungere som opholdssted for børnefamilier uden lovligt ophold i Danmark, oplyser Udlændinge- og Integrationsministeriet. Familierne vil fremover blive tilbudt vuggestue og bedre børnehave- og fritidstilbud, og der vil ikke være et hegn. Løsningen kommer efter en aftale mellem regeringen og støttepartierne.

Israel skal til valg for tredje gang på 12 måneder. Israels politikere havde indtil midnat til at få stablet en samlingsregering på benene, men det lykkedes ikke premierminister Benjamin Netanyahu og Benny Gantz fra Blå og Hvid at forhandle noget på plads. Israels parlament Knesset opløser sig selv og har sat en valgdato. Det bliver d. 2. marts 2020.

Rohingya-flygtninge: Verden vil dømme Aung Suu Kyi. Da Aung Suu Kyi onsdag vidnede i Den Internationale Domstol i Haag, afviste hun, at Myanmars muslimske rohingya-mindretal havde været udsat for folkemord. At hundredtusinder af rohingyaer har måttet flygte til Bangladesh er blot en uheldig følgevirkning af Mynmars kamp mod oprørere, sagde hun. ”En tyv indrømmer aldrig, at han er en tyv, men retfærdigheden vil ske fyldest takket være beviser,” siger Mohammed Mohibullah, der er formand for en rohingya-ngo.

Aramco er verdens mest værdifulde børsnoterede selskab. Onsdag blev verdens største børsnotering en realitet, da det saudiske olieselskab Aramco kom på børsen. Torsdag morgen var selskabet værdisat til 2.060 mia. dollars, og dermed har det en større markedsværdi end Apple og Microsoft.

Et sidste ord

Hvis da bare alle mennesker kunne forholde sig til idioter på samme måde, som den her chimpanse gør det.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12