12. december 2023

Fra push- til pullbacks

Frontex har aktivt delt koordinater på en strandet flygtningebåd med den libyske milits Tareq Bin Zeyad i en påstået redningsaktion.

En lille avis til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Netanyahus regnestykke

Den lille rige stat Qatar, der har gjort sig bemærket som mægler i både forhandlingerne om våbenhvile og gidseludvekslinger mellem Israel og Hamas, har gennem flere år sendt milliarder af dollars til Hamas. Det er der sådan set ikke noget odiøst i. Men det er rimelig betænkeligt, at det har fundet sted med Benjamin Netanyahus […]

Det bedste vi har set

Fart på tasterne

Fart på tasterne

Techbros i Silicon Valley har fået en ny bizar “ideologi”, de kan forsvare deres overilede handlinger med: e/acc, en forkortelse for “effective accelerationism“, der – som navnet antyder – er en form for modsvar til den lige så mærkelige bevægelse kaldet effective altruism. Groft opsummeret vil e/acc-tilhængere bare gerne have speederen i bund når det kommer til AI-udvikling, og chefideologen er den ironiske X-profil Beff Jezos… Ja, det hele er noget af en mundfuld. Men nu er Forbes da kommet frem til, hvem der står bag profilen.

I anledning af, at feminist og forfatter Rebecca Solnits essaysamling Hvis historie er det? for nylig er udkommet på Informations Forlag, har Information hevet tidligere politisk ordfører for Enhedslisten Pernille Skipper ind til en snak om #MeToo, ligestilling og parallellerne med hendes egen bog, Rend mig. Det er der kommet små 45 interessante minutter ud af.

Hvad skete der på bjerget?

”Højt oppe på Aconcugua, den vestlige halvkugles højeste bjerg, spytter den skrumpende polske gletsjer det ud, som den engang har fortæret – i dette tilfælde et 50 år gammelt Nikomat 35-millimeter kamera […] Linsen var knust. En skive på toppen viste, at der var blevet taget 24 billeder. Den nederste halvdel af kameraet sad fast i et slidt læderhylster med en tyk rem. På hylsteret stod der med blåt prægetape et amerikansk navn og en adresse i Colorado.” The New York Times genbesøger et gammelt klatremysterie, som pludselig har fået nyt bevismateriale.

Spisesedlen

COP28 tegner stadig til at blive en fiasko på klimatopmødets sidste dag.

Ny rapport fra Aarhus Universitet nedskriver, hvor meget lavbundsjord der er i Danmark.

Beskæftigelsen for indvandrere fra ikke-vestlige lande stiger igen.

Norsk tankskib ramt af krydsermissil fra Yemen.

USA vil undersøge, om Israel ulovligt har brugt hvid fosfor i Libanon.

Eksterne konsulenter skal undersøge Forsvarets våbenindkøb.

Donald Tusk står til at blive Polens nye premierminister efter grønt lys fra parlamentet.

Nærsynet

Ukraine til afstemning

Den gode nyhed for Ukraine er, at europæerne i overvejende grad støtter landets optagelse i EU. I hvert fald er der flere, der siger ja, end direkte nej, hvis man skal tro de seneste meningsmålinger. Størst er opbakningen i Danmark og Polen, mens franskmændene og østrigerne stadig er anderledes skeptiske. Spørger man Ukraines udenrigsminister Dmytro […]

Et sidste ord

Alt bliver bedre, hvis man måler det med corgier.

Vi bjæffes ved!

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12