12. februar 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Ned i Youtubes kaninhul

Der er mange forskellige måder, man kan vågne på. Lad os starte med den klassiske. Den har du sandsynligvis for nylig været igennem. Det består i den ofte hæslige oplevelse det er at høre vækkeurets skingre tone, der transporterer en fra den trygge søvn og ud i den kolde virkelighed. Som om det ikke var […]

Kære læser

#AwardsSoMale: Underholdningsbranchens ulighed kommer frit frem til awardshows

Stram op! ”Well, boy, I don’t give a fuck,” synger den britiske sangerinde Dua Lipa på kæmpehittet IDGAF. Alligevel skal man ikke tage fejl af, at Dua Lipa i den grad giver en fuck, når det kommer til kvindelige kunstneres kamp for anerkendelse. Skulle man være i tvivl, kunne man få syn for sagen søndag […]

Spisesedlen

Statens gældsinddrivelse er fortsat i store problemer. Det skriver Berlingske på baggrund af en ny rapport fra Rigsrevisionen. Den kommer flere år efter, at Skat indledte oprydningen efter det skandaleramte inddrivelsessystem EFI, der har efterladt staten med over 116 mia. kroner i gæld, der mangler at blive inddrevet hos borgerne.

En person smittet med mæslinger kan have smittet andre i venteværelset hos egen læge. Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed. Mæslinger er meget smitsomt og potentielt farligt, og styrelsen vil tage kontakt til personer, der har siddet i venteværelse med den smittede. Sygdommen er kernen i det berømte debat om vaccination.

I dag mødes EU for at finde fælles fodslag om Nordstream. Hvis de bliver enige om nye regler for gasledninger, kan Ruslands omstridte Nord Stream 2-ledning endelig bygges færdig og levere gas til europæerne, men særligt Polen, Danmark og Østeuropa er skeptiske.

Enighed om grænseaftale i USA. Trump får ikke sin mur, men han får et hegn. Få dage før ny truende nedlukning er demokraterne og Republikanerne nu endelig enige om grænseaftalen, der kun mangler præsidentens underskrift. Det oplyser den republikanske senator Richard Shelby, der har deltaget i forhandlingerne, natten til tirsdag dansk tid ifølge New York Times.

Dansk tegneserie hitter i udlandet. Tegneserieelskere i mere end 18 lande enten har eller får meget snart muligheden for at få fingrene i den danske, grafiske roman ‘Zenobia’, hvilket er rekord for en dansk tegneserie. ”Zenobia” er skabt af makkerparret Morten Dürr og Lars Hornemann, der er henholdsvis forfatter og tegner, og den handler om en forældreløs, syrisk pige, der forsøger at flygte over Middelhavet.

Et sidste ord

Et godt digt skal på få ord kunne udtrykke følelser, sindsstemninger og  dobbeltheder, der efterlader læseren eftertænksom. Forfatteren her er kun 6 år, men det gør ikke digtet dårligere. Opbygningen, spændingen, euroforien over tigerens flugt. Men er det et digt om frihedens værdi eller om den nihilistiske glæde over destruktionens løsladelse? Det må du bestemme.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12