12. januar 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Afhængig af algoritmer

Facebook er en ret stor butik. Hver gang de sidder i hovedkvarteret ovre i Menlo Park i Californien og ændrer lidt på deres algoritme – og det gør de oftere, end man skulle tro – berører det to milliarder brugeres nyhedsfeed. I nat varslede Facebook-stifteren Mark Zuckerberg endnu engang nogle forandringer. I 2018, skrev han […]

Kære læser

Uagtsomt brud på ministeransvarsloven?

Udlændingeministeriet administrerer ulovligt. Ikke bare i ét tilfælde, men i mindst to større forløb har ministeriet ignoreret gældende danske ret. Normalt ville ministeren Inger Støjberg for længst være blevet vippet. Hvorfor sker det ikke? Eller kan den seneste sag blive den sidste for Venstres kontroversielle værdikriger?

Spisesedlen

Trump aflyser Storbritannien-tur. I et tweet, skrevet tidligt i morges dansk tid, skriver USA’s præsident, at han har droppet en planlagt tur til Storbritannien, fordi den amerikanske ambassade i London er blevet rykket til en ny adresse, som han ikke finder tilfredsstillende. I tweetet giver Trump sin forgænger Barack Obama skylden.

Norge annoncerer regeringsskifte. De seneste fire år har den norske regering bestået af partierne Høyre og Fremskrittspartiet, men om kort tid vil støttepartiet Venstre også træde ind i regeringen. Ifølge det norske medie NRK er de tre partiledere efter ”vanskelige forhandlinger” blevet enige om at danne en ny regering.

Præventionsapp er blevet meldt til den svenske lægemiddelstyrelse. Det drejer sig om app’en Natural Cycles, der efter sigende skulle beskytte mod graviditet ved hver morgen at give brugerne en melding om eventuel ægløsning og dermed et svar på, om en graviditet er mulig eller ej. Meldingen er baseret på kvindens kropstemperatur, men metoden er tilsyneladende ikke sikker nok, for mindst 37 brugere er blevet gravide alligevel, og app’en er derfor blevet meldt til de svenske myndigheder.

Joachim B. Olsen: Vi var kommaer fra en skatteaftale. Det sagde LA-politikeren i tv-programmet ‘Debatten’ i går aftes, da han og Dansk Folkepartis René Christensen var i studiet for at diskutere de ”historiske skattelettelser”, der ikke blev til noget. Ifølge Joachim B. Olsen havde de i december lavet en skatteaftale-skitse, der kun manglede at blive rettet. René Christensen er på ingen måde enig.

Nu kan kvinder i Saudi-Arabien også se fodboldkampe live. For første gang må saudiske kvinder nu se fodbold på stadion i stedet for kun i fjernsynet. Der er dog stadig lang vej endnu. Indtil videre er der kun tre stadions i landet, der lader kvindelige fans få en plads på tilskuerrækkerne. Hurra.

Et sidste ord

Det er fredag, og vi vil gerne have, at du hopper ind i weekenden med en god fornemmelse i maven. Så her er en pukkelhval, der redder en kvinde fra at blive ædt af en haj.

Hav det forrygende, til vi snakkes ved igen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12