12. januar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Slaveskibet i Thyborøn

Det hævdes, at danskerne ikke kender til vores fortid som slavenation. At den brede danske befolkning ikke længere skulle vide, at Danmark tilbage i 1700-tallet var verdens syvende største slavehandlernation, og at mindst 110.000 afrikanere blev kidnappet og sejlet over Atlanterhavet under dansk flag – og solgt på de Dansk-Vestindiske øer. Desværre er uvidenheden en […]

Kære læser

Boble-alarm: Bitcoin sætter nye rekorder

Bitcoin-boblen er tilbage! Eller, kan man overhovedet kalde den digitale valutas succes for en boble? Vi ved det ikke! Tilbage i 2017 var den ellers helt gal. På mindre end et år steg kryptovalutaens kurs fra 1.000 dollars stykket til svimlende 20.000 dollars – inden den på nogle få uger styrtdykkede til ”sølle” 3.000 dollars […]

Spisesedlen

AstraZeneca søger om vaccine-godkendelse i EU. Tirsdag har Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) officielt modtaget en anmodning om at godkende COVID-19-vaccinen fra den britisk-svenske medicinalvirksomhed. Potentielt vil EMA dermed kunne sige god for vaccinen på et møde den 29. januar. AstraZeneca-vaccinen, der er udviklet i et samarbejde med Oxford University, er allerede i brug i Storbritannien.

Højesteret får medhold i udvisning af Shuaib Khan. I en afgørelse fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol lyder det nu, at det ikke var ude af proportioner at udvise Loyal to Familia-lederen fra Danmark. Khan, der er født i Danmark, blev i 2018 dømt og udvist for at have truet en politibetjent. Bandelederen havde tidligere fået en hel stribe domme for blandt andet våbenbesiddelse, trusler, vold og dødsvold.

FBI advarer mod væbnede protester. I en intern notits advarer den amerikanske sikkerhedstjeneste om Trump-støtters planer om at afvikle protester i alle 50 delstater i dagene op til Joe Bidens indsættelse som USA’s 46. præsident. Det skriver Associated Press. Nationalgarden har allerede valgt at opruste tilstedeværelsen i Washington D.C. frem til indsættelsen, som finder sted den 20. januar. Fra på lørdag vil mindst 10.000 soldater således være udstationeret i forbundshovedstaden.

B&O præsenterer overskud for første gang i halvandet år. Den danske lydproducent kunne tirsdag offentliggøre halvårsregnskabet for dets forskudte regnskabsår 2020/2021. Her fremgik det, at virksomheden klarede sig gennem andet kvartal med et overskud på 12 mio. Det er første gang siden 2019, at kriseramte B&O har haft overskud i regnskabet.

Twitter suspenderer 70.000 QAnon-relaterede profiler. Siden fredag har det sociale medie slået hårdt ned på Twitter-konti, der primært har delt indhold relateret til konspirationsteorien. Det sker efter angrebet på Kongressen, som også fik Twitter til at bandlyse Donald Trump fra platformen. Samtidig meddeler Amazon, at man tilsvarende vil fjerne visse QAnon-relaterede produkter fra sin onlinehandel.

Et sidste ord

Det er bestemt ikke altid nemt at være aktivistisk. Især ikke når Badehotellet er godt!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12