12. juni 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Frederiksens første nederlag

Det tog lidt mere end ét år, men nu er det sket: Statsminister Mette Frederiksen (S) har lidt sit første realpolitiske nederlag. Danmark er på tilbagetog i forhandlingerne om EU’s nye budget, og i næste uge vil Mette Frederiksen blive nødt til at acceptere at skulle betale mere til det budget, som hun har kaldt […]

Spisesedlen

Statens Serum Institut dropper ordet ‘smittetryk’. Statens Serum Institut mener, at udtrykket kan blive misforstået, og derfor vil de nu gå over til at kalde det for kontakttal i stedet. Smittetrykket, eller kontakttallet, er et udtryk for det antal mennesker, som én smittet bærer smitten videre til. Er tallet over én, er smitten tiltagende i et samfund. Er den under én, er smitten faldende.

Storbritanniens økonomi hårdt ramt. Den britiske økonomi skrumpede i april med 20,4 pct. Det er den mest voldsomme nedgang i britisk økonomi, der nogensinde er blevet målt. Fx er den tre gange værre end hele den nedtur, man så under finanskrisen i 2008 og 2009. April menes dog at være den værste måned, fordi Storbritannien her var lukket nærmest helt ned.

Halvdelen af danskerne mener ikke, racisme er et problem. I en ny meningsmåling svarer 51 pct. af respondenterne, at de er helt uenige eller overvejende uenige i, at racisme er et problem i Danmark. 32 pct. er omvendt helt eller overvejende enige i, at der er et udbredt problem med racisme. Især yngre respondenter mener, at racisme er et problem. Det skriver TV2.

SAS og Norwegian skylder kunder milliarder. Coronakrisen har medført massevis af aflyste flyrejser. Flyselskabet SAS har solgt rejser for ca. 4,6 mia. kr., der ikke bliver til noget, mens tallet for Norwegian vurderes at være mellem 1,5 og 2,5 mia. kr. De penge skal forbrugerne nu have tilbage, og ifølge norske medier vil de blive refunderet i efteråret.

81 dræbt efter Boko Haram-angreb i Nigeria. Mindst 81 personer er blevet slået ihjel, efter en landsby i Nigeria er blevet angrebet af militante fra den islamistiske terrorgruppe Boko Haram. 7 personer fra landsbyen, heriblandt byens overoverhoved og flere kvinder og børn, skal ligeledes være blevet bortført ved angrebet.

Et sidste ord

Om de så rent faktisk også kan spille på deres tromboner, det skal vi ikke kunne sige, men vi er svært imponerede uanset.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12