12. maj 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Life during wartime

”Si vis pacem, para bellum,” lyder et latinsk ordsprog. ”Hvis du vil have fred, må du forberede dig på krig.” Kejseren af det danske coronarige, Mette Frederiksen (S), holdt sig til sit danske modersmål, da hun i dag kl. 10 marcherede ind til pressemøde i Spejlsalen flankeret af en falanks bestående af justitsminister Nick Hækkerup, […]

Kære læser

B&O-barnet begræder B&O’s bøvl og besvær

Jeg er B&O-barn. Det er en sætning, jeg ofte hører mig selv sige, for B&O er en del af mit DNA, og derfor er det altid en stor sorg, når jeg læser, at den gamle højttalerfabrik fra Struer bløder. 400 mio. kr. for at være præcis, Bang & Olufsen er i knæ pga. corona og vil […]

Spisesedlen

Regeringen vil teste smittedes kontakter. På et pressemøde i dag, onsdag, fremlagde regeringen en ny strategi, der indebærer at opspore personer, der har været i kontakt med en smittet. Der oprettes desuden en ny styrelse under Justitsministeriet, der skal ”tage sig af det praktisk, logistikken og det samfundsmæssige beredskab,” forklarer Mette Frederiksen (S). Feriecentre, hoteller og lignende vil desuden blive taget i brug som tilbud om frivillig isoleringen uden for hjemmet.

Hjælpepakke klar til rejsebranchen. Grænserne er lukket, flyene er på jorden, og rejsebranchen bløder. Men i dag er der blevet præsenteret en ny, bred politisk aftale, der skal komme de nødlidende selskaber til hjælp. Hjælpepakken indeholder direkte statsstøtte for 725 mio. kr., og så bliver der lavet om på en ellers kritiseret låneordning, så de enkelte medlemmer af Rejsegarantifonden nu udelukkende hæfter for deres egne lån.

Smittetrykket er faldet trods genåbning. Den seneste måling fra Statens Serum Institut viser, at smittetrykket i Danmark siden slutningen af april er faldet fra 0,9 til 0,7. Det sker på trods af, at landet i den periode har været i gang med en genåbning. Smittetryk er et udtryk for, hvor mange gange en smittet person giver sygdommen videre til en anden. Er tallet under 1, er epidemien aftagende.

Indiens CO2-udledning falder for første gang i fire årtier. Årsagen er ikke udelukkende landets coronanedlukning. Ifølge BBC har faldende elektricitetsforbrug og konkurrence fra grøn energi svækket efterspørgslen på fossile brændstoffer i landet allerede inden corona. Pandemien har dog også spillet en stor rolle i den positive udvikling. CO2-forbruget faldt med 15 pct. i marts og er sandsynligvis faldet med 30 pct. i april.

Flere børn kan komme i institution. Regeringen har lempet afstandskravene, så man nu kun bør holde én meters afstand i stedet for to meter, og det betyder ifølge børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), at langt flere børn kan komme i vuggestue og børnehave. Hos pædagogernes landsforbund, BUPL, frygter de, at skærpede krav til rengøring og hygiejne måske gør, at pædagogerne ikke har tid til flere børn.

Et sidste ord

I mange aspekter af vores liv har vi brug for en basketkurv som denne.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12