12. marts 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Det smukke, frihedselskende Danmark

Her til morgen meldtes der om tæt tåge over store dele af Danmark. På Sønderjyske Motorvej var sigtbarheden helt ned til 60 meter, og de lokale politibasser måtte opfordre danskere i bil til at sætte farten ned og tage bestik af afstanden. Man skulle ikke tro, at det var nødvendigt, for er der noget mere […]

Kære læser

Hvordan jeg lærte at holde op med at bekymre mig og elske Richie Rich

Kan du købe dig til lykke? Findes der et lykkens lønniveau? Og var finanskrisen årsag til flere depressioner og øget risiko for diabetes? I dagens analyse går Føljeton kritisk til 90’er-filmen Richie Rich. En film, hvis kvalmende morale om glæden ved venskaber har fået lov at stå uimodsagt i næsten et kvart århundrede. Men ikke mere! Ny forskning udstiller nemlig den lille Richies naive verdensbillede som det pure opspind og viser samtidig, hvor meget ekstra de offentligt ansatte bør kræve under de igangværende overenskomstforhandlinger.

Spisesedlen

Nyt drama i Slagelse Byråd. Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen (S), og hans flertalsgruppe har i weekenden opsagt en samarbejdsaftale med Venstre, De Radikale og Dansk Folkeparti. Paulsen begrunder opsigelsen med anklager om brudte løfter og dårligt samarbejdsklima. Slagelse har tidligere dannet ramme for kontroversielle aftaler, da man efter kommunalvalget delte borgmesterposten op i to. Den aftale, mener kritikere også nu, hænger i en tynd tråd.

Det går bedre med integrationen i København. De københavnske politikere gør hvert år status på integrationen ved hjælp af et integrationsbarometer med 25 mål, og årets opgørelse viser, at det går fremad med integrationen. Flere ikke-vestlige indvandere og efterkommere er kommet i arbejde, er startet på en uddannelse, oplever mindre diskrimination m.m. Samlet er integrationen gået frem på 14 områder og tilbage på fire.

Front National skal have nyt navn. Marine Le Pen, lederen af det franske national-populistiske parti, foreslog ved en partikongres i Lille i weekenden, at partiet i stedet skal hedde Rassemblement National – på dansk National Samling. Navneændringen skal ske som et led i en større rebranding af partiet, der har til formål at vinde noget af partiets tabte popularitet tilbage. Den tidligere Trump-rådgiver Steve Bannon holdt også tale ved kongressen.

Cuba gør klar til en tid uden Castro. I går var der valg i østaten Cuba. Det Kommunistiske Parti er landets eneste lovlige parti, og resultatet var dermed givet på forhånd. Valget er sidste skridt, inden Cuba for første gang siden den kommunistiske revolution i 1959 skal have en præsident, der ikke hedder Castro til efternavn. Den nytiltrådte nationalforsamling skal nemlig senere på året afgøre, hvem der skal være Raul Castros efterfølger på præsidentposten.

Michael Caine er færdig med Woody Allen. Caine er blot den seneste af en række fremtrædende skuespillere, der ikke længere ønsker at arbejde sammen med den sexanklagede instruktør. Allens adoptivdatter, Dylan Farrow, anklager ham for at have udsat hende for seksuelle overgreb, da hun var syv. Allen kalder selv anklagerne for fabrikerede. Han er aldrig blevet dømt.

Et sidste ord

Der er mange dårlige ideer i verden, så når der kommer én af de gode, er det med at holde fast. Det her lyder som en rigtig god idé – så hold fast i den. Så skal det nok blive en god mandag alligevel.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12