12. november 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Skår i Mettes Machiavelli-vælde

Mørket er ved at sænke sig over soldronningen Mette Frederiksen. Den danske regeringsleder har virket nærmest urørlig, siden hun rykkede ind i statsministeriet, og langt ind i 2020 så det ud til, at ikke engang force majeure i form af en økonomi-knusende pandemi kunne ryste Mette Frederiksen. Med hård hånd har hun ført Danmark relativt […]

Kære læser

Fans vil befrie Britney

En af de vigtigste forskelle mellem et såkaldt rockistisk og poptimistisk udsyn drejer sig om autenticitet. Rock-tilhængere i 90’erne så med rædsel på nyere popstjerner som Britney Spears, hvis musik var konstrueret til at generere størst mulig kommerciel appel. Af samme grund kunne den – ifølge rockisterne – ikke siges at være ”ægte”, da de […]

Spisesedlen

Måske skal alle mink alligevel ikke dø. Alle mink skal dø. Så kontant var udmeldingen fra statsminister Mette Frederiksen (S) for ca. en uge siden. Men nu synes regeringen at være blødt op. Ifølge Jyllands-Posten har Mogens Jensen til TV Midtvest lagt op til, at minkavlerne måske kan beholde ”en lille gruppe avlsdyr”. Det har fået andre af Folketingets partier til at gå ind for bevarelsen af avlsdyr.

Armensk premierminister nægter at gå af. Armenske demonstranter har krævet deres premierminister afsat, efter han tidligere på ugen underskrev en fredsaftale, der overgiver store dele af den omdiskuterede region Nagorno-Karabakh til fjenden Aserbajdsjan. Indtil videre har Armeniens premierminister dog valgt at overhøre ultimatummet fra demonstranterne.

Spændinger i Downing Street 10. En af den britiske premierminister Boris Johnsons tætteste rådgivere har valgt at trække sig. Kommunikationschef Lee Cain forlader Johnsons stab, selvom han ifølge BBC er blevet tilbudt en forfremmelse i form af stabschef. Der spekuleres i, om Johnsons chefrådgiver Dominic Cummings kunne finde på at følge efter Cain.

Omtælling i Georgia. Den amerikanske delstat Georgia skal i gang med en omtælling efter det amerikanske præsidentvalg. Lige nu fører Joe Biden over Donald Trump i staten med sølle 14.000 stemmer. Der er dog ikke noget, som tyder på, at en omtælling vil ændre ved udfaldet, og selv hvis staten skulle ende med at gå til Trump, har Biden stadig vundet stater nok til at blive præsident.

Etiopisk premierminister erklærer delsejr i indenrigskonflikt. Etiopiens premierminister Abiy Ahmed siger, at landets militær har nedkæmpet militser i den nordlige del af landets Tigray-region, og han kalder den nordlige del af regionen for ”befriet”.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12