12. september 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Frank Ocean og myten om det unge geni

Glædelig mandag, derude. Mens du sikkert har været ude at kigge på solen, har vi siddet med snuden nede i medierne og ørene dybt begravet i Frank Ocean. Ja, vi har vist været der en gang eller to, men det er svært at holde igen med superlativerne om den 28-årige musikers nye album Blonde, der gennemlytning efter gennemlytning […]

Det bedste vi har set

Cola-jomfruen

Det er svært at sige, hvad der er mest fascinerende: At man kan være 24 år og aldrig have smagt en Coca-Cola, eller at det er så fascinerende, at man kan være 24 år og aldrig have smagt en Coca-Cola. Denne her historie fra en cola-jomfru er virkelig godt fortalt.

Dagen efter 11. september

I går var som bekendt en trist mærkedag, og aviserne var fyldt med fine analyser og gribende repriser. Få så gribende, forfærdeligt og ufatteligt flot fortalt som denne her tekst om dem, der sprang i døden fra tårnene. Og få så præcise som Flemming Roses kommentar i Politiken:

”Når man i dag ser tilbage på USA’s reaktion på 11. september, og hvad deraf fulgte, springer et frapperende paradoks i øjnene: Det primære formål med at gribe militært ind i Afghanistan var at gøre en ende på al-Qaedas frirum under Taleban. Washington ville for alt i verden sikre, at terrorgrupper aldrig mere kunne få kontrol med et territorium eller etablere et frirum i en fejlslagen stat, hvorfra man kunne planlægge og gennemføre angreb på Vesten. 15 år senere er netop det sket med Islamisk Stat i Irak og Syrien.”

Dette er Aleppo

Der blev i weekenden tilsyneladende opnået enighed mellem USA, Rusland og Syrien om en våbenhvile i den frygtelige syriske borgerkrig. Billederne her er forfærdelige og ubærlige og ikke til at holde ud at se på. Lige præcis derfor er det vigtigt at gøre det.

Spisesedlen

Her til morgen trådte den nyligt aftalte våbenhvile i kraft i Syrien. Flere hundrede er blevet dræbt, siden aftalen blev indgået lørdag. Det er Rusland og USA, som har udarbejdet aftalen, og styret i Syrien har godkendt den.

Hillary Clinton fik et ildebefindende ved 9/11-ceremoni. Trump har flere gange forsøgt at så tvivl om Clintons helbred. Han har stillet spørgsmålstegn ved, om hun har energien til at fungere som præsident. Efterfølgende blev det meldt ud, at hun fredag havde fået diagnosticeret lungebetændelse.

Inger Støjberg: Der er kommet alt for mange asylansøgere. Derfor vil udlændinge- og integrationsministeren suspendere kvoteflygtningesystemet, selv om hun kalder det for en svær og drastisk beslutning. Det går blandt andet ud over handicappede flygtninge. Socialdemokraterne bakker op, selv om partiet siger, de er tilhængere af kvotesystemet.

Rygning er med hestelængder den største dræber herhjemme, men også inaktiv livsførelse er farlig, viser Sundhedsstyrelsens nye kortlægning af de risikofaktorer, der dræber, invaliderer og fører til sygdom, indlæggelser og lægebesøg i Danmark.

De Radikale er klar til at binde sig til blå blok. Hvis partiet indgår i en politisk aftale om dansk økonomi frem mod 2025, vil aftalen også skulle gælde for en rød regering, understreger formand Morten Østergaard. ”Vi synes, det ser positivt ud, at regeringens udspil har den balance, hvor der lettes ti kroner i bunden for hver krone i toppen,” siger han.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12