12. september 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Børn på gule plader

Der findes tre typer af løgne: Løgn, forbandet løgn og statistik. Men pudsigt nok findes der også tre beslægtede typer af sandheder: Sandhed, omvæltende sandhed – og statistik. VLAK-regeringen må i disse dage forbande Danmarks Statistik langt væk, helt derud, hvor kragerne vender. For de mange reformforslag, som Venstre, Liberal Alliance og Konservative har fremlagt, […]

Kære læser

Kødder du? Fem lærestreger fra det norske valg

Med den mindst mulige margen har Norges konservative statsminister Erna Solberg genvundet magten. Det handler nemlig ikke altid om at vinde, blot om ikke at tabe for meget. Oppositionen fik flere stemmer, men for få mandater i det nye Storting. Her er de fem vigtigste lærestreger.

Det bedste vi har set

Da Danmark for 100 år siden afgav De Vestindiske Øer til USA, sluttede Danmarks tid som kolonimagt. Eller gjorde den? Måske eksisterer kolonimentaliteten stadig i Danmark som en fantomsmerte, der fortsætter, efter legemet er skåret af. Sammen med kunstneren La Vaughn Belle fra De Amerikanske Jomfruøer er Føljetons journalist taget på en rejse ind i kunsten for at finde ud af, om den danske bevidsthed stadig er farvet af kolonitiden.

Spisesedlen

Massivt misbrug af flygtningebørn på vej til Europa. Mere end tre ud af fire flygtningebørn bliver udsat for vold, tvang og seksuelt misbrug, når de krydser Middelhavet for at nå til Europa. Det er især unge, der kommer fra Afrika syd for Sahara, der misbruges. Det viser en ny rapport lavet af FN’s børneorganisation, Unicef, og Den Internationale Organisation for Migration.

FN indfører nye sanktioner mod Nordkorea. Som følge af Nordkoreas seneste atomprøvesprængning har FN’s Sikkerhedsråd vedtaget nye sanktioner mod landet. Sanktionerne rammer blandt andet Nordkoreas import af råolie. USA’s FN-ambassadør, Nikki Haley, udtaler, at ”det uden sammenligning er de hårdeste tiltag, der nogensinde er pålagt Nordkorea”.

Danmark står alene med sit nej til kvoteflygtninge. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har meddelt, at Danmark ikke længere skal modtage kvoteflygtninge fra FN-systemet. Ifølge blandt andet FN’s Højkommissariat for flygtninge er vi det eneste land, der har indført det stop. Andre lande, herunder Sverige, har derimod øget deres kvoter.

300 tons døde svin dumpet i Østkina. Ligene af flere hundrede tons syge grise er fundet i et bjergområde i Huzhou-byen i det østlige Kina. Firmaet Huzhou Industrial and Medical Waste Treatment Company er anklaget for at have dumpet grisene i naturen i stedet for at sende dem til kremering. De døde grise har ligget der siden 2013, og befolkningen i området, der i årevis har klaget over en mystisk stank, frygter forurening af jord og drikkevand.

Et sidste ord

Skuespilleren og komikeren (og billedkunstneren) Jim Carrey dukkede op til New Yorks modeuge forleden, fordi det var noget af det mest meningsløse, han kunne komme i tanker om. ”Du må indrømme, at det her er totalt meningsløst?” siger han til den stakkels unge dame med mikrofonen. Gal eller genial?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12