12. septemper 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Tåkrummende lydoptagelser

”Maxwell Edison, majoring in medicine/ Calls her on the phone/ ‘Can I take you out to the pictures/ Joa, oa, oa, oan?’” Paul McCartney på ”Maxwell’s Silver Hammer”   En diskussion der faktisk ikke interesserer os særlig meget er, hvem og hvad der fik The Beatles, verdens vigtigste popband, til at bryde op i 1969, […]

Kære læser

Netanyahus oktoberoverraskelse

Surprise! I amerikansk politik findes der et udtryk, man kalder en ”oktoberoverraskelse”. Det dækker over det fænomen, hvor der lige inden et valg dukker en nyhed op, som kan ændre valgets udfald. Nyheden kan dukke op tilfældigt, men ofte er det de amerikanske præsidentkandidaters kampagner, der strategisk har holdt på en skandalehistorie om modstanderen for […]

Spisesedlen

Fagforeningsstrid i Københavns Lufthavn. SAS’ bagagemedarbejdere strejkede i går, fordi en vikar, der er medlem af en anden fagforening end 3F, mødte på arbejde. Arbejdet blev genoptaget senere på dagen. Berlingske er kommet i besiddelse af en lydoptagelse, der viser, at vikaren er blevet truet af to af sine kollegaer, fordi han er medlem af den ”forkerte” fagforening.

Folketinget lukker hul i valgloven. Folketinget har vedtaget en lov, der skal gøre det sværere at omgå reglerne om vælgererklæringer. De nye regler indfører hårde sanktioner mod partier, der gentagene gange bryder reglerne. Reglerne har været til debat, fordi partierne Stram Kurs og Klaus Riskær Pedersen systematisk brød dem, da de samlede vælgererklæringer ind. Det nye regelsæt er vedtaget enstemmigt af Folketingets partier.

USA’s højesteret godkender Trumps asylbegrænsninger. Personer, der vil søge asyl i USA, skal søge beskyttelse i sikre tredjelande, som de rejser igennem på vejen. Sådan lyder et nyt tiltag fra Donald Trump, og det blev i går lokal tid godkendt af USA’s højesteret. Målet med tiltaget er at begrænse immigration fra Mellemamerika.

Kina og USA nærmer sig hinanden i handelskrig. Kina meldte i går ud, at listen med amerikanske varer, som der er straftold på, bliver en smule mindre. Trump har ligeledes udsat en planlagt told på en række kinesiske varer. Det har fået aktiemarkedet i Kina til at ramme det højeste niveau i seks uger. Delegerede i de to lande mødes i næste måned i forsøget på at finde en løsning på den verserende handelskig.

Regeringsdokument beskriver yderste konsekvenser ved Brexit. Et notat udarbejdet af den britiske regering opridser i tyve punkter de yderste konsekvenser af et brexit uden en aftale med EU. Her fremgår det bl.a., at no deal kan ende i optøjer, ulovligt fiskeri, prishop på fødevarer og problemer med medicinimport. Hele notatet på fem sider, der går under navnet Operation Yellowhammer, kan læses her.

Et sidste ord

Hader du også at blive opdaget af din chef, mens du sidder og spiller Duke Nukem på computeren? Frygt ej, for endnu engang har den teknologiske tidsalder leveret svaret til alle os slackers.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12