20. november 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Heunicke savner kærlighed

Det er sidst på aftenen, du sidder og scroller lidt på Instagram. Uden helt at kunne sige hvordan, ender du pludselig inde på en braziliansk lingeri-models profil. Her er mange flotte billeder. Og ja, det ene billede tager ligesom det andet, det er lidt svært at få øjnene væk. Ved et uheld kommer du pludselig […]

Kære læser

Rudy Giulianis nedsmeltning

Den amerikanske præsident har endnu ikke givet op. ”Vigtigt pressemøde i dag med advokater om en meget klar og realistisk vej til sejr. Brikkerne falder pænt på plads,” skrev Trump i går på Twitter. Men da præsidentens personlige advokat Rudy Giuliani gik på talerstolen, var det blot med flere udokumenterede påstande om valgsvindel. Der blev […]

Spisesedlen

Mette Frederiksens første ministerrokade. Statsministeren foretog i går sin første ministerrokade, efter Mogens Jensen trak sig som minister. Rasmus Prehn (S) bliver ny minister for fødevarer, landbrug og fiskeri. Flemming Møller Mortensen (S) bliver ny minister for nordisk samarbejde, og ligestillingsministeriet bliver flyttet over til beskæftigelsesministeriet hos minister Peter Hummelgaard (S).

Rigspolitiet vidste, at aflivsningsordre var ulovlig. Rigspolitichefen Thorkild Fogde er kommet under pres. Han var nemlig orienteret om, at ordren om at aflive alle mink var ulovlig, da politiet begyndte at hjælpe med aflivningerne. Flere partier vil nu have hans rolle i sagen undersøgt.

Vaccinen er på vej, og det kan ikke gå hurtigt nok. COVID-19 bliver ved med at sætte forfærdelige rekorder. I Mexico er der nu 100.000 mennesker, der er døde med coronavirus, og i Afrika er der nu blevet konstateret mere end 2 mio. smittede. Der er dog også en god nyhed. Formand for EU-kommissionen Ursula von der Leyen sagde i går, at en vaccine måske allerede er klar i december i år.

Inden løsning på budget-krise i EU. Polen og Ungarn blokerer fortsat for EU’s COVID-hjælpepakke og langtidsbudget. EU’s stats- og regeringschefer forsøgte ellers at løse problemet ved et videotopmøde i går, men Polen og Ungarn er stadig så vrede over den såkaldte retstatsmekanisme, at de benytter deres vetoret. Retstatsmekanismen betyder, at EU-kassen kan lukkes i overfor lande der ikke overholder grundlæggende retsprincipper.

Biden vinder Georgia efter omtælling. Den amerikanske delstat Georgia er nu færdig med sin anden optælling efter det amerikanske præsidentvalg, og den viser endnu en gang, at den demokratiske kandidat Joe Biden har vundet valget i delstaten. Det bekræfter den republikanske delstatsminister Brad Raffensperger. Præsident Trump har stadig ikke erkendt nederlaget.

Et sidste ord

NRK har indtaget Købmagergade i København med verdens mindste kommentatorboks. Vi ved ikke rigtig, om vi skal føle os fornærmede eller beærede.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12