30. januar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Maren å æ rodeotyr

Det er svært at forestille sig et område, der ikke er påvirket af politik. Selv muligheden for at gå i skole eller på restaurant er nu politisk. Videnskabelige love som tyngdekraften er undtaget politisk påvirkning, selvom man skulle tro, der var et særligt lavt tyngdepunkt i Venstres og De Radikales gruppeværelse. Men hvad er politik? […]

Kære læser

En radikal-kommunistisk redelighed

Det skorter ikke ligefrem på midtersøgende stemmer i dansk politik, der ønsker at sætte yderfløjene uden for indflydelse. Så meget desto mere ironisk er det, at centrum efterhånden mest af alt minder om en flok bitre kommunister. Selvom de danske betonmarxister i 70’erne og 80’erne i bund og grund ville det samme, brugte de al […]

Spisesedlen

Regeringen kunne mandag fortælle, at man har indgået en aftale med SF, Radikale Venstre, Venstre og Liberal Alliance om erstatning til minkavlere. Sammenlagt står avlerne til at modtage op mod 18,8 mia. kr. for deres dræbte dyr og tabte indtjening. Det imponerende beløb skal dog blandt andet også dække udgifter til at rive produktionshaller ned, ligesom fodercentraler, pelserier og auktionshuse får en bid af kagen. Lars Trier Mogensen skrev om den pelsede statskasse i tirsdagens Kære læser.

Medicinalvirksomheden AstraZenecas adm. direktør Pascal Soriot meddelte i et interview med avisen La Repubblica tirsdag, at virksomheden ikke er forpligtet til at levere et lovet antal vaccinedoser til EU. Det gjorde EU noget fortørnede, da man mener at have krav på at modtage 80 mio. vacciner inden marts. Og unionen forlanger fortsat, at AstraZeneca hoster op. Føljetons chefredaktør Andreas T. Kønig forklarede skærmydslerne i en nyhedsanalyse fredag.

En drakonisk afgørelse fra den polske forfatningsdomstol, der i praksis gør abort så godt som ulovligt, trådte onsdag i kraft i Polen. Under det nye forbud må man kun få abort i tilfælde af voldtægt, incest, og hvis morens liv er i fare. Afgørelsen faldt oprindeligt tilbage i oktober, men implementeringen af forbuddet blev efterfølgende sat på pause. Det skete som følge af voldsomme folkelige protester.

Statsminister Mette Frederiksen (S) kunne på et pressemøde torsdag igen-igen fortælle, at de nuværende coronarestriktioner bliver forlænget. Denne gang gælder forlængelsen i tre uger med udløb d. 28. februar. Forlængelsen skyldes især spredningen af den smitsomme britiske coronamutation B117, som regeringen frygter vil løbe løbsk. Fredag præsenterede regeringen en ny hjælpepakke, som skal øge likviditeten til nødstedte virksomheder med 170 mia. kr.

En ekspertgruppe fremlagde fredag en 595 sider lang rapport, der evaluerer regeringens håndtering af coronapandemien sidste år. I rapporteren konkluderes det, at statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede landet ned, uden at myndighederne havde anbefalet det. Ifølge ekspertgruppen tyder det snarere på, at nedlukningen ”i al væsentlighed er konciperet i Statsministeriet”. På pressemødet d. 11. marts sidste år sagde Mette Frederiksen ellers, at nedlukningen skete på anbefaling fra myndighederne.

Et sidste ord

Alle kan få brug for en hjælpende hånd. Derfor er det altid godt at have en god ven.

God weekend!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12