13. februar 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Man gjorde et bonsaitræ fortræd

Botanisk ”true crime” er ikke en genre, man ofte støder på, men i går dukkede der pludselig en fortælling op i verdenspressen, der handler om tyveriet af et ældgammelt miniature-træ. Historien tager sit udspring i det japanske præfektur Saitama, der ligger lidt nord for Tokyo. Her er tyve brudt ind i en have og har […]

Kære læser

Partiet Klaus Riskær Pedersen

Partiet. Klaus Riskær Pedersen mangler kun omkring 3.000 underskrifter af i alt 20.000 for at blive opstillingsberettiget til næste Folketingsvalg. Hans politiske projekt minder om en socialkonservativisme men breder sig langt uden for spillepladen og er derfor også blevet sammenlignet med en dansk Trump. Han er af type en hæmningsløs og fandenivoldsk karakter, der elsker at lave […]

Spisesedlen

Ny EU-aftale sikrer strammere kontrol med gasmarkedet. Natten til onsdag blev EU-landene, EU-Kommisionen og Europaparlamentet enige om en aftale, der skal sidestille tredjelandes salg af gas til Europa med salg af gas inden for EU. I praksis betyder dette, at gas fra Ruslands kommende Nord Stream 2-rørledning vil være underlagt EU’s konkurrenceregler.

El Chapo fundet skyldig i alle tiltalepunkter ved retssag i New York. Narkobaronen med det borgerlige navn Joaquin Guzman var blandt andet anklaget for narkosmugling, bestikkelse og mord, og han står nu til fængsel på livstid. Guzman blev i 2017 udleveret fra Mexico, hvor han af to omgange tidligere har flygtet fra fængslet.

Enhedslisten præsenterer ny klimaplan. Partiet vil blandt andet indføre højere brændstofafgifter for alle billister, forøge investeringer i den kollektive transport og helt stoppe for salget af fossilbiler fra 2025. Forslagene møder overvejende opbakning blandt oppositionspartierne, omend både Socialdemokratiet og Radikale forholder sig skeptiske til idéen om højere benzinafgifter.

Makedonien skifter officielt navn til Nordmakedonien. Begivenheden blev markeret med en flaghejsningsceremoni udenfor regeringsbygningen i hovedstaden Skopje tirsdag. Med navneskiftet står Nordmakedonien nu til officielt at kunne blive medlem af NATO, ligesom landet har fem år til at ændre navn på alt fra pas til grænseovergange.

Carsten Jensen tildelt norsk litteraturpris. Den danske forfatter vil den 21. maj modtage Bjørnsonprisen i forbindelse med åbningsforestillingen for Norsk Litteraturfestival i Lillehammer. Carsten Jensen tildeles ifølge leder af Bjørnsonakademiet Kristenn Einarsson prisen for sit omfattende forfatterskab, og for sin evne til at ”stå fast i samfundsdebattens store spørgsmål.”

Et sidste ord

Vi vil gerne slå et slag for, at den her lille fyr får den fortjente hyldest for en fantastisk sportspræstation, og at vi får hundeagility på det olympiske program med det samme.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12