13. januar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

I regn og slud skal letbanen ikke ud

Hvis du som britisk lastbilschauffør gerne vil medbringe en madpakke til turen over EU-grænsen, så kan du godt tro om igen. Som hollandsk tv har fanget i et herligt videoklip, bliver grænsevagter nemlig nødt til at konfiskere hjemmesmurte sandwiches som følge af brexit. Under de nye post-brexit-regelsæt må enkeltpersoner eksempelvis ikke tage frugt eller animalske […]

Kære læser

Frankrig: Opgøret med den pædofile elite

Frankrig er på mange måder et bundkonservativt land, men når det kommer til sex, så har de passionerede franskmænd ry for at være mere frisindede. Især i dele af den intellektuelle franske elite ser de det som et adelsmærke stadig at være rundet af ånden og oprøret fra den seksuelle revolution. Men tiderne er skiftet, […]

Spisesedlen

Mike Pence afviser at fjerne Trump. Det demokratiske flertal i Repræsentanternes Hus kræver, at vicepræsident Mike Pence fjerner præsident Donald Trump efter sidste uges storm på den amerikanske kongres. Det er teoretisk muligt ved hjælp af den 25. tilføjelse til USA’s forfatning. Vicepræsidenten afviser dog at gøre det. Demokraterne i Repræsentanternes Hus vil nu i stedet indlede en rigsret mod Donald Trump.

Folketinget lukker delvist ned. Det danske parlament vil udskyde behandlingen af flere lovforslag på grund af coronasmitte. Det fortæller parlamentets formand Henrik Dam Kristensen (S) til Ritzau. ”Regeringen har besluttet sig for, at der er nogle lovforslag, som de mener, kan vente lidt. Det har partierne tilkendegivet, at det vil de også overveje i forhold til partiernes del med beslutningsforslag og forespørgselsdebatter og lignende,” siger han.

Estlands premierminister trækker sig. Den estiske premierminister Juri Ratas trækker sig efter korruptionsanklager mod ham og hans parti. Ratas står anklaget for at have fået en estisk forretningsmand til at støtte sit centrum-venstre-parti, mod at forretningsmanden i stedet fik et statsligt udstødt lån til et byggeprojekt.

Stadig alt for mange smittede. Det går bedre, men det går ikke godt nok. Nogenlunde sådan lød meldingen i går fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Kontakttallet er faldet til 0,9. Dermed er smitten aftagende. Når tallet alligevel er for højt, så skyldes det, at den mere smitsomme britiske variant snart forventes at blive den dominerende i Danmark. Kontakttallet skal ifølge ministeren gerne være 0,7, når det sker.

USA henretter den første kvinde i 67 år. De amerikanske myndigheder har henrettet den eneste kvinde på den føderale dødsgang. Der er tale om Lisa Montgomery, der i 2007 blev dømt til døden for at dræbe en gravid kvinde. Det er første gang i 67 år, at de føderale myndigheder i USA henretter en kvinde.

Et sidste ord

Det er ikke kun præsidentembedet, som Donald Trump har svært ved at slippe. Snart er det farvel til det berømte og berygtede præsidentielle Trump-håndtryk.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12