13. marts 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Thulesen Dahl er ikke længere nogen ønskenabo

Verdensrummet er en forunderlig størrelse, og det er vores forståelse af det også. Langt størstedelen af verdensrummet ved vi ikke noget om, og den knivspids viden, vi tror, vi har, bliver vi ved med at revidere, fordi der hele tiden gøres nye opdagelser. Du husker, hvordan det gik for Pluto, ikke? Opdaget og føjet til […]

Kære læser

For første gang i moderne tid skal en katolsk kardinal i fængsel

Over stregen. I sidste weekends udgave af det amerikanske satireshow Saturday Night Live blev latteren fra publikum pludselig blandet med lidt flere nervøse og afvæbnende ”ooooooh”-lyde, end hvad der normalt er tilfældet. Komikeren Pete Davidson startede ud med en vittighed om R&B-sangeren R. Kelly, der står anklaget for seksuelle overgreb af mindreårige. Men det var […]

Spisesedlen

Theresa Mays Brexit-aftale endnu en gang nedstemt i det britiske parlament. Tirsdag aften skulle der for anden gang stemmes om Brexit-aftalen, og her leverede parlamentsmedlemmerne et nyt stort nederlag til May. I alt stemte 242 for aftalen og 391 imod. Onsdag skal parlamentet stemme om, hvorvidt Storbritannien skal forlade EU uden en aftale.

Regeringen afsætter 112 mia. kroner til nye veje og jernbaner. Det kunne regeringen og Dansk Folkeparti fortælle ved et pressemøde onsdag formiddag. Frem til 2030 skal pengene bruges til at udbedre vejnettet rundt om i Danmark blandt andet ved at bygge en ny forbindelse over Limfjorden. Herudover vil der også blive investeret i nye jernbaneprojekter og indkøb af tog.

Danmark donerer 675 mio. kroner til Syrien. Det sker i forbindelse med den såkaldte Syrienskonference i Bruxelles, hvor embedsfolk, politikere og humanitære organisationer mødes for at diskutere den fortsatte krise i Syrien. Sidste år gav Danmark i alt 904 mio. kroner til nødhjælpsarbejdet i regionen.

EU nedlægger flyveforbud mod Boeing 737 MAX 8-fly. Den europæiske luftsfartsmyndighed, Easa, meddelte tirsdag, at de har suspenderet al flyvning med Boeing-flyet. Det sker som reaktion på, at et Boeing 737 MAX 8-fly fra Ethiopian Airlines søndag styrtede ned ud for den etiopiske hovedstad Addis Abba og dræbte alle 157 passagerer.

Forskere opdager ny dinosaurart i Australien. Ud fra et fund af fem kæbefossiler er det lykkedes en række australske forskere at beskrive en hidtil ukendt dinosaurart, der skulle have levet for cirka 125 mio. år siden i det sydøstlige Australien. Den har fået navnet Galleonosaurus dorisae og beskrives som ”lille og adræt” med ”kraftige bagben.”

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12