13. november 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Maskemodstandens tomme tønder

”Jeriko var lukket og låst for israelitterne; ingen kunne gå ud eller komme ind. Men Herren sagde til Josva: »Se, jeg giver Jeriko og dens konge i din hånd. Nu skal alle I krigere i seks dage gå rundt om byen én gang om dagen. Syv præster skal bære syv vædderhorn foran arken. Men den syvende […]

Kære læser

STOP THE COUNT: Sådan kan Trump kuppe sig til magten

Den amerikanske præsident Donald Trump har tabt præsidentvalget, men han er ikke meget for at indrømme det. Siden det stod klart, at Joe Biden bliver USA’s næste præsident, har Trump smidt om sig med beskyldninger om valgsvindel. Trump påstår, at han har vundet valget, og han bliver bakket op af en række centrale støtter. Forleden […]

Spisesedlen

Dansk økonomi vokser igen. Dansk økonomi har i tredje kvartal taget et rekordstort spring i den rigtige retning. Danmarks BNP er vokset med hele 4,9 pct. Det skal dog ses i relation til det store fald, der ramte Danmark i andet kvartal. Her skrumpede økonomien med 6,8 pct.

Kåre Mølbak går på pension. Statens Serum Instituts faglige direktør, Kåre Mølbak, går på pension i slutningen af januar næste år. ”Det er ikke nogen ny beslutning. Det har altid været min plan at gå fra på et tidspunkt, hvor jeg stadig har mange gode år foran mig,” udtaler Mølbak i en pressemeddelelse. Mølbak fyldte 65 år i september.

Kopenhagen Fur lukker ned. Det danske pelsauktionshus, der er verdens største, begynder at lukke ned som følge af regeringens beslutning om, at samtlige danske mink skal aflives. Kopenhagen Fur vil lukke ned over en periode på to til tre år. Auktionshuset er ejet af Dansk Pelsdyravlerforenings medlemmer.

Aung San Suu Kyi vinder valg i Myanmar. Myanmars leder Aung San Suu Kyi har ved søndagens parlamentsvalg vundet nok stemmer til igen at kunne danne regering. Det viser en foreløbig optælling ifølge CNN. Aung San Suu Kyi modtog i 1991 Nobels Fredspris, men er siden blevet kritiseret kraftigt for at se igennem fingre med undertrykkelsen af minoriteter i Myanmar.

Boris Johnson ser ud til at miste sin vigtigste rådgiver. Ifølge BBC ser det ud til, at Dominic Cummings forlader sin stilling som chefrådgiver for den britiske premierminister Boris Johnson ved juletid. Cummings har været en vigtig strateg for Johnson og for resten af den britiske brexit-højrefløj, men interne spændinger i Johnsons stab skal have fået ham til at sige op.

Et sidste ord

Når en amerikansk præsident går af, får vedkommende typisk sit ”eget” æresbibliotek. Nogen har allerede lavet hjemmesiden for Donald Trumps præsidentielle bibliotek, og den er fantastisk.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12