13. oktober 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Gud lever, og han slår naturen ihjel

Endnu en dag, endnu en deprimerende nyhed om den planet, vi allesammen lever på. Ifølge en ny undersøgelse fra forsikringsselskabet Swiss Re risikerer en femtedel af verdens landes økosystemer at kollapse, fordi vi mennesker har udnyttet og udryddet verdens vilde dyr og deres habitater. Vi har ødelagt dyrenes adgang til mad, rent vand og luft samt […]

Kære læser

Auktionseksperter løb med sejren

Så er Nobelsæsonen ovre. Mandag blev de to amerikanske Stanford-økonomer Paul Milgrom og Robert Wilson hædret med nobelprisen i økonomi, der ret beset har status som en mere uofficiel nobelpris (økonomi-prisen var ikke blandt de fem oprindelige, og hedder reelt ”Sveriges riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne”). Nøgleordet var denne gang noget […]

Spisesedlen

Morten Østergaard sygemelder sig. Den tidligere radikale leder har sygemeldt sig, efter der er kommet nye oplysninger frem i krænkelsessagerne, hvor han spiller hovedrollen som krænker. Det radikale folketingsmedlem Katrine Robsøe har skrevet på Facebook, at hun er en af dem, som Østergaard har krænket. Det skete i 2015, da Robsøe var studentermedhjælper.

Erhvervsstyrelsen går ind i sag om borgmesters bolighandel. Frederiksbergs borgmester Simon Aggesen (K) har været heldig. Det siger han i hvert fald selv i sagen om den 460 kvadratmeter store lejlighed, som han købte billigt tilbage i 2016 og nu har solgt med stor milliongevinst. Nu vil Erhvervsstyrelsen tjekke, om det var rent held, eller om lejligheden blev solgt for billigt til Aggesen.

Hviderussisk politi klar til at skyde med skarpt. Politiet i Hviderusland har fået grønt lys til at benytte dødbringende våben mod de pro-demokratiske demonstranter, der har været på gaden, siden landets præsident Aleksandr Lukasjenko vandt et omdiskuteret valg for mere end to måneder siden. Samtidig siger EU, at de er klar til at indføre flere sanktioner mod Hviderusland. Denne gang direkte rettet mod Lukasjenko.

Trump holder vælgermøde. Den amerikanske præsident Donald Trump har i nat dansk tid holdt sit første vælgermøde, siden han blev konstateret smittet med corona for mindre end to uger siden. Vælgermødet blev afholdt i delstaten Florida, og her fortalte præsidenten, at han er ”fuld af energi.” Om sin sygdom sagde han: ”Jeg kom igennem det, og nu siger de, at jeg er immun. Jeg har det storslået, jeg vil gå ud og kysse alle i publikum.”

WHO: Umoralsk at forsøge sig med flokimmunitet. Det er umoralsk, når stater forsøger sig med flokimmunitet som coronastrategi. Sådan lyder det fra lederen af Verdenssundhedsorganisationen WHO Tedros Ghebreyesus. Han kalder strategien både ”etisk og videnskabeligt problematisk.” Flokimmunitet opstår, når tilstrækkeligt mange mennesker i et samfund er blevet smittet og derfor er blevet immune.

Et sidste ord

Det ville være nemmest, om man som læser altid kunne springe de irriterende fodnoter over. Det kan man selvfølgelig også. Men man bør ikke. For nogle gange er det her, de helt gode guldkorn gemmer sig.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12