14.02017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Fælles front mod (eller med) populisterne

Så blev det Fagbladet 3F, der kom til at stå for årets indtil videre mest bemærkelsesværdige politiske interview, da Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og Socialdemokraternes Mette Frederiksen i går stod side om side i et dobbeltinterview med forbundsformand Per Christensen. Det er måske ikke så overraskende, at de to partier har en del til fælles, specielt […]

Kære læser

“Mafiaprojektet” til milliarder

En ny kæmpekanal til fragtskibe skal drive det fattige Nicaragua mod en bedre fremtid. Det kan blive et af verdenshistoriens største byggerier, men tvangsflytninger og anklager om korruption kaster skygger over projektet. Vi er i ugens Føljeton taget til Mellemamerika for at gå i dybden med projektet, der kan blive altafgørende for regionen og ændre hele verdenshandlen, men som kun få har hørt om. Her kommer andet afsnit.

Det bedste vi har set

World Press Photo er netop blevet offentliggjort, og det er ikke altid en behagelig oplevelse.

Spisesedlen

Trumps sikkerhedsrådgiver træder tilbage. Den pensionerede generalløjtnant Michal Flynn fik ikke mange dage i Trumps regering. Han trækker sig fra posten efter en kontrovers om den russiske ambassadør og deres telefonsnak. Samtalerne foregik, før Flynn tiltrådte sin stilling, og det er ulovligt for en civil borger at diskutere udenrigspolitik med en fremmed magt. Trump har valgt den pensionerede general Joseph Keith Kellogg som midlertidig afløser.

Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl flirter med idéen om fremtidigt samarbejde. I et videointerview med 3F er der helt nye toner mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkepartis formænd. De to arbejder på samme måde, mener Kristian Thulesen Dahl. Og ingen af dem vil afvise, at fremtiden kunne udvikle sig til et regeringssamarbejde. ”Jeg tror, at jo tættere vi kommer på et valg, jo flere bogstavlege vil der være,” siger Mette Frederiksen. Meget er sket, siden Poul Nyrup Rasmussen meddelte DF: ”Stuerene, det bliver I aldrig.”

Marianergraven indeholder enorme mængder af giftige kemikalier. Det mest afskærmede hjørne af planeten, den 10 kilometer dybe oceangrav, er fuld af såkaldte ”persisterende organiske forurenere”. Industrikemikalier, som blev forbudt i 1970’erne. Små krebsdyr fra dybet indeholdt 50 gange så mange giftstoffer som krebs i Kinas stærkt forurenede floder. ”Vi tænker stadig på dybhavet som en afsondret og uberørt verden (…) Desværre kunne det ikke være længere fra sandheden,” siger Alan Jamieson fra Newcastle University, der stod i spidsen for undersøgelsen.

Fransk præsidentfavorit bliver sværtet til af falske nyheder. Russiske medier bagvasker Emmanuel Macron, der ifølge de seneste meningsmålinger er favorit til at vinde valget i april og maj. Generalsekretæren i hans nystiftede parti En Marche (Fremad) beskylder flere russiske hjemmesider for bevidst at hjælpe de prorussiske politikere i Frankrig og fremme den højrepopulistiske kandidat Marine le Pen.

De nøgne kaniner er tilbage. Sidste år lukkede Playboy ned for al nøgenhed i magasinet. Det var en dårlig idé, det indrømmer Playboy nu. Fra marts er der igen fri udsigt til det hele, annoncerede Hugh Hefners 25-årige søn og magasinets nye kreative chef på Twitter med hashtagget #NakedIsNormal. Det næste nummer indeholder også et essay om Free The Nipple-bevægelsen.

Et sidste ord

Og lad os så i dag runde af med en fyr, der er over 80, men ikke for gammel til at slå en vejrmølle. Vi elsker Alan Alda.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12