14. August 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Topskat og sex

I går var en dårlig dag for folk, for hvem topskattelettelser betyder alt. Liberal Alliances formand, udenrigsminister Anders Samuelsen, var nemlig ude med den kedelige besked, at regeringen dropper sin ambition om, at færre skal betale topskat. Som Altinget er inde på i en kommentar, var det kulminationen på den plan, som Samuelsen har gået med i maven […]

Kære læser

Bandekrigens hvem, hvad og hvor?

Søndag aften var den gal igen, og i morges vågnede danskerne endnu engang op til nyheden om et nyt skyderi på Nørrebro. Det er sjette dag i træk, at politiet er rykket ud til skud. Føljeton giver dig et overblik over bandekonflikten.

Det bedste vi har set

Café Sommersko, nordens første franskinspirerede café, er lukket efter 41 år. På en måde har den været lukket (det vil sige blottet for ånd) i mere end 20 år, men navnet og reminiscenser af den oprindelige gule facade har levet videre i Kronprinsensgade midt i København – indtil nu. Nu hedder stedet Mät. Her er et interview med Sommerskos grundlægger, billedkunstneren Kenn André Stilling, som blev lavet for nogle år siden.

Spisesedlen

Angreb mod restaurant i Burkina Faso. 18 mennesker meldes dræbt efter et terrorangreb på en tyrkisk restaurant i det vestafrikanske land. Yderligere otte er såret. Ifølge vidner gik tre bevæbnede mænd ind på restauranten søndag aften og åbnede ild mod gæsterne. To af angrebsmændene er dræbt af landets sikkerhedsstyrker. Tilbage i januar 2016 oplevede landet et lignende terrorangreb mod en café, hvor 30 mennesker blev myrdet.

Mangfoldighedskonsulent forlader DR. Efter massiv kritik af DR opsiger mangfoldighedskonsulent Gitte Rabøl sin stilling. Kritikken går på, at Rabøl efter at have forladt sin tidligere stilling som mediedirektør i DR er forsat på samme lønvilkår med over to millioner kroner om året. Dansk Folkeparti og Venstre har på baggrund af opsigelsen opfordret DRs bestyrelsesformand til at trække sig.

Uroligheder i Kenya efter valg. Oppositionen i Kenya har nægtet at anerkende valgnederlaget, hvilket har ført til voldlige protester, hvor omkring 24 mennesker har mistet livet over weekenden. Lederen af oppositionen Raila Odinga opfordrer befolkningen til at blive væk fra arbejde mandag og i stedet mindes de ”patrioter”, der døde i forbindelse med demonstrationerne.

Det Hvide Hus fordømmer (endelig) højreekstremister. Efter at en mand fra den yderste højrefløj lørdag dræbte en og sårede 35 ved at styre en bil ind i en gruppe demonstranter i Charlotteville i delstaten Virginia, blev præsident Trump fra både demokratisk og republikansk side skoset for utilstrækkelig fordømmelse af de amerikanske nationalister. Siden har Det Hvide Hus forsøgt at komme efter det med klare udtalelser.

Ubådsejer accepterer sin varetægtsfængsling. I weekenden er en ubådsejer sigtet for drab på en kvindelig journalist, der var med ham i ubåden for at lave en reportage. Journalisten er endnu ikke fundet, men ubådsejeren blev i weekenden foreløbig fængslet i 24 dage for drabet på hende. Han accepterer varetægtsfængslingen, selvom han fortsat nægter sig skyldig.

Et sidste ord

Vi er lidt uenige om, hvorvidt det her er verdens sødeste barn, der bliver til verdens mest irriterende voksen, men den gamle kliché om, at et barn siger det, vi alle sammen tænker, holder i hvert fald meget godt med ham her. Én fra redaktionen mener, at han bliver produktchef i XL-Byg med ansvar for toiletsortimentet, og en anden mener at vide, hvordan han kommer til at opføre sig, når han er til havnefest, og topper den med et ”Dumme svin”. Men vi håber det bedste for den lille fyr.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12