14. januar 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

I Volbeats og kapitalfondens vold

På mange måder føltes det som et sært antropologisk studie at se de danske håndboldherrer save Tunesien over i Herning lørdag aften. I optakten havde de flittige sportsjournalister brugt timer på at forklare, hvordan Tunesien altså ikke skulle undervurderes som modstander, men allerede inden for de første 20 minutter førte Danmark med 14-2, og så […]

Kære læser

Brexit: Skæbneugen over alle skæbneuger

Sæson for åbne breve. I dag er der blot 75 dage til den 29. marts, dagen for Storbritanniens farvel til EU. Og efterhånden som datoen nærmer sig, er det, som om antallet af åbne breve fra toppolitikerne stiger støt. Søndag bragte den britiske avis Sunday Express et indlæg af premierminister Theresa May, hvori hun insisterede […]

Spisesedlen

Regeringen opgiver salg af Radius. Ørsted har siden sommeren 2018 arbejdet på at sælge eldistributionsforretningen Radius fra, men den plan er nu blevet forpurret, efter regeringen ikke har kunnet finde de fornødne mandater til salget. Det har især vakt opsigt, at Socialdemokratiet og SF ikke vil støtte salget, da de sidder med i den såkaldte ”Dong-forligskreds.” Enhedslisten og Dansk Folkeparti støtter heller ikke salget.

Polsk borgmester alvorligt såret efter overfald. Under et velgørenhedsarrangement i går aftes blev borgmesteren af Gdansk, Pawel Adamowicz, angrebet på scenen og stukket med en skarp genstand. Gerningsmanden blev pågrebet på stedet. Han er for nylig blevet løsladt fra fængslet og påstod under angrebet at være blevet totureret. Borgmesterens tilstand er stadig kritisk.

Macron lancerer kampagne i forsøg på at kvæle protester. I et åbent brev til sine landsmænd har den franske præsident Emmanuel Macron forsøgt at åbne op for en offentlig debat, der skal komme ”de gule veste” til livs. I brevet stiller Macron franskmændene en række spørgsmål som fx ”hvilke skatter skal sænkes,” og ”skal der være flere folkeafstemninger.” Macron gør det dog også klart i brevet, at han har intention om at fortsætte med sine udskældte reformer.

Britisk regering klar til brexit uden aftale. Skulle den brexit-aftale, som er blevet indgået mellem EU og den britiske regering, ikke blive vedtaget af det britiske parlament tirsdag, vil det være regeringens politik at forlade EU helt uden en aftale. Det siger handelsminister Liam Fox og tilføjer: ”Jeg ser ikke en ”no deal”-løsning som nationalt selvmord. Det vil skade vores økonomi, men det vil være muligt at overleve.”

Lars Løkke Rasmussen udskriver skolevalg. Søndag udskrev statsministeren det såkaldte skolevalg, hvilket betyder, at elever i 8., 9. og 10. klasse de næste par uger skal igennem et undervisningsforløb, der imiterer et folketingsvalg. Forløbet afsluttes d. 31 januar, hvor eleverne skal til valgurnerne. Ikke alle skoler er tilmeldt skolevalget.

Et sidste ord

Nå, men det er mandag, og vi kan ikke finde på noget bedre at lave end at se Totos Afrika afsunget gennem 50 gamle film. Vi håber, ugen rejser sig lidt mere med tiden.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12