14. juni 2022

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Øen er (delvist) vores!

Kongeriget Danmark har endelig fået sluttet fred med Canada. Indrømmet, at vi overhovedet var i konflikt med det fredelige nordamerikanske land i første omgang kan måske overraske, men den er altså god nok. Efter 50 års stridighed om den lille, totalt øde Hans Ø i Kennedystrædet mellem det nordlige Canada og Grønland, er man simpelthen […]

Kære læser

Brexit-kvalerne begynder forfra

Mens kollegaerne har startet motoren på den bulldozer, der er ved at køre frontalt ind i EU, tager den britiske premierminister det anderledes stille og roligt. Boris Johnson brugte selv mandagen på en traktor, han i langsomt tempo styrede over markerne i Cornwall i det sydlige England, mens frugt- og grøntsagsplukkere fulgte ham i hælene. […]

Det bedste vi har set

Svinefyrste på bagbenene

Svinefyrste på bagbenene 

Knud Kjær Knudsen er ikke bare svinebonde. Han sidder i bestyrelsen hos Danske Svineproducenter og er leder af et decideret svinedynasti: Hans familie kontrollerer 26 gårde i ind- og udland. Fagbladet 3F afslører her, hvordan han har forsøgt at få en ukrainsk flygtning til at arbejde for sig for 90 kr., dvs. halvdelen af en normal dansk løn. Da mediet ringer til ham og foreholder ham oplysningerne, svarer han: “Det gør jeg sgu da ikke. Det har jeg slet ikke kendskab til.“ Men dokumentationen er i orden. Skammeligt og pinligt.

Lad de små kæledyr komme til dig

Okay, kæledyr, hvis man orker besværet, er gode for børn og for familielivet. BBC har en artikel, som “undersøger, hvad, der sker, når dyr kommer ind i en familie – og deres gennemgribende indvirkning på børns udvikling“. Artiklen er dybere, end du tror, og arkivbilledet herover har i øvrigt intet med den at gøre. Det er bare godt.

Tom Hanks kan forklare alt

Tom Hanks kan forklare alt

I anledning af den kommende premiere på Baz Luhrmans spillefilm om Elvis Presley har The New York Times et glimrende, læseværdigt interview med Tom Hanks, der spiller Elvis’ manager, Colonel Parker.

Spisesedlen

Ukrainske civile er fanget i Severodonetsk. Omkring 70 pct. af byen er under russisk kontrol ifølge Serhij Hajdaj, der er guvernør i Luhansk-regionen. Derudover har de russiske styrker nu ødelagt alle evakueringsruter. Byen i det østlige Ukraine er de seneste uger blevet centrum for kampen om Donbas-regionen.

Rusland tjente 93 mia. euro på eksport af olie, gas og kul i løbet af krigens første 100 dage. Det viser et studie udarbejdet af Center for Research on Energy and Clean Air ifølge The New York Times. Indtægterne overstiger ifølge studiet de omkostninger, som Rusland indtil videre har haft i forbindelse med deres invasion af Ukraine.

Britiske asylansøgere skal deporteres til Rwanda på trods af kritik fra UNHCR. “Vi forventer at sende flyet afsted senere i dag,“ fortæller den britiske udenrigsminister Liz Truss tirsdag morgen, “der kommer til at være personer på flyet, og hvis de ikke er på det fly, vil de være på det næste.“ Det sker, efter en britisk appeldomstol mandag stadfæstede, at det ikke er ulovligt. Samme dag udtalte FN’s flygtningechef Filippo Grandi dog, at beslutningen er “helt forkert af så mange forskellige årsager“.

Søfartsstyrelsen skal undersøge arbejdsforhold på danske skibe. “Man skal ikke gå på arbejde og opleve, at man bliver krænket eller mobbet. Og det, vi har været vidne til i denne sag, er ganske frygteligt,“ udtaler erhvervsminister Simon Kollerup (S), der har igangsat undersøgelsen på baggrund af DR’s afsløring og Mærsks egen undersøgelse af krænkende adfærd på rederiets skibe.

180 evakuerede afghanere forlader Danmark til fordel for USA. Det sker ifølge Politiken tirsdag morgen. Afghanerne blev evakueret til Danmark i august sidste år, da Taliban overtog magten i Kabul. Ifølge den danske særlov for afghanske tolke og lokalansatte, der blev lavet i kølvandet af evakueringen fra landet, kunne de få to års opholdstilladelse uden mulighed for forlængelse. USA har derimod tilbudt dem et permanent ophold.

Et sidste ord

Verdenskendt rapper eller ej: I en teenagers øjne vil du stadig bare være en pinlig forælder.

Ses i morgen!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12