14. maj 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Barnebrude, instrukser og magisk korrumpering

I fantasy-litteraturens fantastiske univers er de ondes magi som oftest den stærkeste. Historiens helt må som udgangspunkt se sig overmandet af den onde troldmand, der har byttet sin moralske integritet ud med ubegrænset magisk magt. Magt korrumperer, og korrumperingens magt er stor. Når vores helt alligevel tit ender med at vinde den kosmiske kamp mellem […]

Kære læser

Tomme tribuner: Et nyt blik på fodbolden?

Fodbolden er på vej tilbage, men ikke i sin vante form. Den 28. maj kan fans igen se Superliga, og allerede i denne weekend sparkes den tyske Bundesliga atter i gang. Indtil videre kommer det dog til at foregå på tomme stadioner. Hvad der tidligere har været en sanktionsmulighed for klubber med særligt uartige fans […]

Spisesedlen

Sag mod Støjberg begynder. I 2016 blev der givet en instruks om, at ingen mindreårige asylansøgere fremadrettet måtte indkvarteres med en ægtefælle eller samlever. Det var ulovligt, da de havde ret på individuel vurdering. I dag begynder en kommission, der skal undersøge, om tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg blev advaret om, at instruksen kunne være ulovlig. Det nægter Støjberg selv.

Billund Lufthavn fyrer en tredjedel af alle medarbejderne. Coronakrisen har gjort ondt på Danmarks næststørste lufthavn, der nu melder ud, at de fyrer 270 medarbejdere. Det svarer til ca. en tredjedel af lufthavnens samlede ansatte. Lufthavnen søgte ellers om det sjettestørste beløb af alle virksomheder i forbindelse med regeringens lønkompensationspakke. Men det har ifølge lufthavnsdirektør Jan Hessellund ikke været nok.

Nye retningslinjer for offentlig transport. Som led i genåbningens fase to får offentlig transport i Danmark mulighed for at køre med flere passagerer. Der gælder dog stadig en række retningslinjer for de rejsende. Der skal stadig så vidt muligt holdes en meters afstand, og så skal passagerer sidde ved siden af hinanden i stedet for over for hinanden.

WHO: Måske forsvinder virussen aldrig. Chefen for WHO’s akutberedskab, Mike Ryan, advarer om, at end ikke en vaccine kan få coronavirussen til helt at forsvinde. Han peger fx på mæslinger, der stadig eksisterer trods effektiv vaccine. Han advarede også imod blindt at stole på nedlukningsstrategien: ”Der er noget magisk tænkning i at tro, at nedlukning vil virke perfekt, og at genåbning vil gå godt. Begge er fulde af farer.”

Venstre vil have skattelettelser. Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen siger til TV 2, at hans parti er klar til at fremrykke skattelettelser for 4,5 mia. kr. Det skal ske i et forsøg på at genstarte økonomien oven på coronakrisen. Skattelettelserne skal bl.a. findes ved en fremrykning af afskaffelsen af PSO-afgiften, der står til at blive endeligt afskaffet i 2022.

Et sidste ord

Fornøjelig Twitter-tråd om firmanavne, der fungerer særdeles dårligt på dansk. Men husk at gemme den til en dag, hvor du er i dit platte hjørne!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12