14. marts 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Ahrendtsen som psykologipensum

Dansk Folkepartis folketingsgruppe er så stor, at de fleste af deres ansigter flyder ud, når man prøver at se dem for sig. Manges navne får heller ingen klokker til at ringe. Når det kommer til deres uddannelsesmæssige baggrund, er vi helt lost. Men vi ved dog, at det er et parti, som har massivt held med at tale til vælgernes følelser, herunder især den […]

Kære læser

Fakkelbæreren

Gudsfrygt er vores eneste redning. Ellers bliver vi dræbt og voldtaget. Sådan lyder det sortsynede budskab i den første af Stephen Bannons spektakulære dokumentarfilm, som Føljeton er dykket ned i. Trumps nærmeste rådgiver har nemlig en bizar fortid som filmmager.

Det bedste vi har set

Selv hvis du ikke ligger inde med en ung kvindelig seksualitet, bør du se (eller gense) Lea Glob og Mette Carla Albrechtsens bjergtagende dokumentar Venus – Let’s Talk About Sex, som netop er blevet lagt ud til fri afbenyttelse på DR’s hjemmeside. Kvinderne her er liderlige og indignerede, sårede og sultne. Føljetons Sille Kirketerp Berthelsens anmeldte dokumentaren, da den gik i biografen. Du får i dag anmeldelsen i reprise.

Spisesedlen

Trump mente ikke aflytning, men ”aflytning”. Og imens mister 52 millioner deres sundhedsforsikring. Præsidentens vilde Twitter-anklager om, at Obama aflyttede Trump Tower under valgkampen, fylder mediebilledet i USA. The Department of Justice har bedt om mere tid til at undersøge, om der findes beviser for beskyldningerne. Imens trækker Trumps pressesekretær Sean Spicer i land. Trump mente ”aflytning” i gåseøjne, siger han rent faktisk på en pressekonference. Midt i diskussionerne vurderer en ny rapport, at Trumps sundhedsplan vil efterlade 52 millioner amerikanere uden forsikring i de kommende ti år, hvis den bliver vedtaget.

Udsatte familier mister boligstøtte, når hjemmeboende børn får fritidsjobs. Således blev over 2000 familier sidste år skåret i boligydelse, fordi deres hjemmeboende børn under 18 år tjente penge på at have et fritidsjob i eksempelvis et supermarked eller en bager. Loftet for, hvor meget et barn må tjene, uden det påvirker familiens boligydelse ligger nu på 1800 kroner. Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten vil helt afskaffe reglen, mens DF foreslår at hæve loftet.

Nu er det alvor: Briterne er klar til at melde sig ud af EU, og skotterne er rasende. Det britiske parlament har godkendt den lovgivning, som giver Theresa May mandat til at aktivere artikel 50 og sætte Brexit i kraft. Det vækker vrede i Skotland, hvor der er flertal for at blive i EU. Derfor forlanger førsteminister Nicola Sturgeon nu en ny skotsk folkeafstemning om at melde sig ud af Storbritannien.

Jens Rohde, der er radikal europaparlamentariker, tager sag om hjemsendt somalier til Strasbourg. Han mener nemlig, at hjemsendelse af den somaliske buschauffør Said Abdullahi og hans familie er i strid med menneskerettighederne. Inddragelsen af hans opholdstilladelse sker, efter Udlændingestyrelsen har vurderet, at Somalia er blevet mere sikkert. 800 somaliere skal på det grundlag have revurderet deres opholdstilladelser og risikerer hemsendelse.

Skat får halvt så mange penge til at kontrollere svindlere. Efter Skats utallige milliardskandaler vedtog Folketinget en historisk stor redningsplan på 6,3 milliarder kroner. Men i år er det igen blevet sparetider i Skat, viser en aktindsigt. Helt specielt i afdelingen for kontrol af svindel. I 2011 var der afsat 1,2 milliarder til kontrolindsats. I år er det beløb kun på 567,4 millioner. Og det på trods af Skatteministeriets nye beregninger, som viser, at en gennemsnitlig kontrollant kradser deres egen løn ind cirka 38 gange til statskassen. Ikke en dårlig forretning.

Ole Birk Olesen slipper højest sandsynligt med en næse efter PostNord-sagen. Dansk Folkeparti vil ifølge partiets transportordfører Kim Christiansen her til formiddag på et gruppemøde blive enige om at give transportminister Ole Birk Olesen en næse for at have tilbageholdt oplysninger i PostNord-sagen. Dermed ser Ole Birk Olesen ud til at blive siddende på ministerposten, men DF’s Kim Christiansen forsikrer, at det ”ligner en meget stor næse til ministeren”.

Et sidste ord

Hvilket svar får man, når man sender et spørgeskema til 158 irske parlamentsmedlemmer (heraf rigtig mange midaldrende eller aldrende mænd) om, hvorvidt de kan lide Beyoncé? Der kom 37 besvarelser tilbage – og der kan man bare se!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12