14. marts 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Naturens ”OR-DER!”

Brexit er hadegaven, der bliver ved med at give. Det politiske drama på den anden side af Nordsøen har udviklet sig som et metaforisk biluheld, og det er svært ikke at sidde i kiggekøen for at få sin morbide nysgerrighed stillet. I de her dage stikker det igen helt af i det britiske Underhus. Tirsdag […]

Kære læser

Costa Rica har en klimaplan

Klimanøleri. I bogen For enhver pris skrevet af Henrik Qvortrup og Føljetons egen Lars Trier Mogensen er et af de gennemgående motiver, at statsminister Lars Løkke Rasmussen ofte anvender en lidt særegen strategi, når det kommer til svære politiske dilemmaer. I stedet for at udstikke en klar kurs fra start, vil Lars Løkke som oftest tøve […]

Spisesedlen

Flere hemmelige donationer til Venstre. Skeletterne vælter ud af skabet hos statsministerens parti, hvor det nu også viser sig, at Venstres statsrevisor og politiske ordfører Britt Bager har modtaget fem hemmelige donationer på i alt 100.000 kroner til sin valgkamp. Hver især holder de sig under grænsen for indberetning af navnet på sponsor, men til gengæld er de givet af den samme bagmand. Juraprofessor vurderer, at tricket bryder med intentionen i loven om partistøtte.

Ny Brexit-afstemning i underhuset. Den konservative premierminister Theresa May blev onsdag aften nedstemt for anden gang. I dag skal det britiske parlament så stemme igen, nu om en mulig forlængelse af tidsfristen for, hvornår separationen fra EU kan træde i kraft. Hvis et flertal kræver en udskydelse, skal de 27 EU-lande også først godkende anmodningen, så dramaet er kun lige begyndt.

Ny borgmester på Frederiksberg. Danmarks syvende mest folkerige kommune, Frederiksberg, der ligger som en enklave inde midt i Københavns Kommune, har her til formiddag skiftet borgmester: Den tidligere konservative bykonge Jørgen Glenthøj erstattes af 31-årige Simon Aggesen, som også er konservativ.

Voksenuddannelser lukker i provinsen. Besparelser på de seneste års finanslove fører nu til, at VUC-centre – undervisningssteder for ufaglærte voksne – må lukke og slukke i otte danske provinsbyer, de fleste i udkantskommuner: Hirtshals, Ebeltoft, Brovst, Grindsted, Frederiksværk, Rudkøbing, Frederikssund og Varde: ”Det er ikke en superkur for kortuddannede, der gerne vil på skolebænken,” siger rektor for VUC Vest i Esbjerg, Frants Regel.

Blå blok udskyder bilafgifter i 11. time. Fra 1. april skulle en ny målemetode til brændstofforbruget kaldet WLTP træde i kraft, og dermed ville f.eks. en Volkswagen Golf komme til at koste 16.000 kroner mere. Men her lige før tidsfristen – og, ja, lige før folketingsvalget – har regeringen og Dansk Folkeparti valgt at udskyde afgiftsstigningen, så den først træder i kraft, ja, lang tid efter folketingsvalget: ”Som bilist eller forhandler kan man nu have ro i maven,” siger Dansk Folkepartis skatteordfører Dennis Flydtkjær.

Et sidste ord

Gode venner kan lave alting sammen – men kun de bedste venner er i stand til at lave ingenting sammen: Formanden for Det Europæiske Råd, 61-årige Donald Tusk, er blevet allerbedste venner med 6-årige Sophie fra Brexitland.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12