14. november 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Heroes

Vi bliver altid lidt mistænksomme, når der rykker blomsterdekorationer, biler og mode ind på toneangivende kunstmuseer. Ikke fordi vi ikke under design og kunsthåndværk opmærksom, men fordi det er netop det: design og kunsthåndværk og ikke kunst. I oktober åbnede der sådan en udstilling på Museum of Modern Art i New York. Items – Is fashion modern? […]

Kære læser

Flirten mellem sosserne og DF’erne er fuset ud

Virkeligheden har ramt den nye “alliance” mellem Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti: I sommer på Folkemødet lød det ellers fra begge ledere, at de to partier skulle arbejde helt tæt sammen op til kommunalvalget. Men flirten er fuset ud, og Dansk Folkeparti har igen vendt sig mod den borgerlige blok.

Spisesedlen

Trump Jr. chattede med WikiLeaks under valgkamp. Sent i går aftes kunne The Atlantic afsløre en chatkorrespondance mellem Donald Trumps ældste søn og folkene bag hjemmesiden WikiLeaks. Den første besked er sendt 20. september 2016, hvor WikiLeaks blandt andet opfordrer Trump Jr. til at sprede læk fra en anti-Trump-side. Trump Jr. svarer tilbage, at han vil ”forhøre sig rundt omkring”. Beskederne er en del af en større forbindelse mellem Trump-kampagnen og WikiLeaks.

Skolereformen har ikke styrket eleverne. Efter tre år med skolereformen kan lærere, ledelse, elever og forældre stadig ikke mærke dens virkning. Det viser en ny undersøgelse fra forskningscenteret VIVE, der tværtimod peger på, at skolereformen især har haft en negativ effekt på de sårbare elever. 61 procent af de udadreagerende elever svarer for eksempel, at ”skoledagen er alt for lang”. Undersøgelsen viser også, at der siden reformen er sket en lille tilbagegang i elevernes fysiske aktivitet i løbet af skoledagen.

Ingen erstatning til tidligere beboer på børnehjemmet Godhavn. Her til formiddag har Østre Landsret afgjort, at den nu 67-årige Poul Erik Rasmussen, der i årene 1962 til 1965 var udsat for systematiske overgreb på det nordsjællandske børnehjem, ikke skal have erstatning fra Socialministeriet, fordi sagen er forældet.

Naser Khader nægter at undskylde over for Exitcirklen. Den konservative udlændingeordfører vil ikke undskylde over for Exitcirklen’s leder, Sherin Khankan, der nu vil sagsøge Naser Khader og to øvrige borgerlige politikere, Marcus Knuth (V) og Martin Henriksen (DF), for injurier. I september anklagede Naser Khader Sherin Khankan for ”ikke at ville tage afstand fra stening og sharialov”, og han bad derfor om opbakning til at annullere Exitcirklens planlagte statstøtte.

Bekæmpelse af smog i New Delhi forhindres – af smog. I den indiske hovedstad har man for nylig igangsat et stort helikopterprojekt, der skal hjælpe byen med at slippe af med den massive og sundhedsskadelige luftforurening, der er taget voldsomt til i løbet af den seneste uge. Helikopterne skulle sprøjte vand ned over byen, men smoggen er så tyk, at helikopterne ikke kan flyve i den.

Et sidste ord

Først var det benlængde og brystmål, som blev lanceret i mere realistiske variationer.  Og nu kan Barbie, ligesom OL-medaljevinderen i fægtning Ibtihaj Muhammad, som hun er modelleret efter, også gå med hijab.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12