14. oktober 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Mink og Minsk

”Alle dyr er lige, men nogle dyr er mere lige end andre”. Sådan lyder mantraet på gården i Kammerat Napoleon, George Orwells bog om en gård, hvor dyrene gør oprør over at trælle, smider menneskene ud og selv styrer gården. Dvs. først er mantraet, at alle er lige, men efterhånden er nogle mere lige end […]

Kære læser

Skiresortet der smittede hele Europa

Normalt er Ischgl lidt af et paradis. I hvert fald hvis man er vintersportsentusiast. Den lille by ligger smukt blandt bjergene i Paznaun-dalen i det østrigske Tyrol, og selvom byen har sølle 1.600 faste indbyggere, kan man være sikker på, at der i højsæsonen er et voldsomt menneskemylder. Ischgl er nemlig et af Europas mest […]

Spisesedlen

Ida Auken i skarp kritik af Sofie Carsten Nielsen. Den radikale leder Sofie Carsten Nielsen fik i går opbakning fra partiets hovedbestyrelse, men i dag har det sygemeldte folketingsmedlem Ida Auken skrevet et stærkt kritisk indlæg på Facebook. Her anklager Auken den radikale ledelse for at have fortiet Morten Østergaards krænkelsessager. Fx skal hun efter en hændelse i 2017 have bedt Sofie Carsten Nielsen om at gribe ind. ”Svaret til mig fra ledelsen dengang var, at man var begyndt at mandsopdække Morten og lægge ham i seng, når han blev for beruset. Jeg sagde, at det mente jeg ikke var godt nok. ”

Venstre-borgmester stifter nyt parti. Venstres nu tidligere borgmester i den sønderjyske by Tønder har stiftet et nyt parti. Henrik Frandsen er sammen med seks af Venstres i alt 14 byrådsmedlemmer brudt ud af partiet for at danne deres egen lokalliste. ”Fra i dag af er jeg siddende borgmester for Tønder Listen, hvor vi har seks siddende byrådsmedlemmer,” udtaler Frandsen til TV SYD.

Politisk flertal vil have frilandsbyer. Landdistrikternes Fællesråd, Sammenslutningen af Danske Småøer og Hanne Tanvig, der er landdistriktsforsker på Københavns Universitet, har foreslået at give ti små samfund frihed fra love og regler, der hindrer udvikling, i fire år. Forslaget får både opbakning fra Socialdemokratiet, Venstre og SF.

Laveste antal smittede i en måned. I går blev der i Danmark registreret 290 nye smittede med COVID-19. Det er det laveste antal i en måned. Antallet af indlagte er nu 103. Til gengæld er kontakttallet steget en smule fra 0,8 til 1,0, hvilket betyder, at hver smittede person smitter én anden. Tallet skal under 1, før epidemien er aftagende.

Kvinde anholdt i sag om svindel i Vatikanstaten. Politiet i Milano har anholdt en italiensk kvinde, der tidligere har arbejdet for kardinal Angelo Becciu. Becciu har arbejdet som højtstående embedsmand i Vatikanet, indtil han i sidste måned blev anklaget for underslæb. Både kardinal Becciu og den anholdte italienske kvinde nægter at have gjort noget galt.

Et sidste ord

Ring til politiet!! Donald Trump har stjålet vores dansetrin!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12