14. september 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Hvor er Aung San Suu Kyi henne?

Vist er det politik, men der er ikke så meget at rafle om. Efter et hastemøde i New York onsdag aften krævede FN’s Sikkerhedsråd samstemmende ”øjeblikkelig handling” for at stoppe urolighederne i den sydøstasiatiske republik Myanmar. Det er rohingyaerne, vi taler om – Myanmars sunni-muslimske mindretal, som bor i landets Rakhine-provinsen, der grænser op til Bangladesh. Rohingyaerne blev anerkendt som […]

Kære læser

Spøgelserne er fløjet fra Kastrup

Den samfundsøkonomiske betydning af Københavns eneste lufthavn er alt for stor til, at driften kan overlades til private ejere alene. Det er derfor et lille skridt fremad, at ATP nu køber den australske kapitalfond Macquaries ud af Københavns Lufthavn A/S. En anden vej end tidligere salg af f.eks. Dong Energy til Goldman Sachs, men bestemt ingen garanti for, at hele hovedstadens interesser nu vil blive varetaget bedre end hidtil.

Spisesedlen

Ny overenskomst for de praktiserende læger. Efter 10 måneders forhandling er Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN) natten til torsdag blevet enige om en ny overenskomst for lægerne. Formanden for PLO udtaler, at ”aftalen skaber et godt grundlag for rekruttering og lægedækning fremover”.

25 døde i brand på muslimsk skole i Malaysia. 23 elever og to lærere er foreløbig meldt dræbt efter en brand på kostskolen Darul Quran Ittifaqiyah i Kuala Lumpur. Det er landets værste brandkatastrofe i årtier. Brandårsagen efterforskes stadig.

Flere kvinder i dansk erhvervsliv. Siden en ny lov trådte i kraft i 2013, er andelen af kvinder i danske børsnoterede virksomheders bestyrelser steget fra 10 procent til 17,4 procent. Dansk Industri siger, at ”det går rigtig godt med at få kvinder ind i dansk erhvervsliv”, mens Enhedslisten mener, der er lang vej igen, og at ”vi lige skal lade champagnepropperne sidde lidt endnu”.

Ombudsmand vil ikke tages til indtægt for Støjbergs tvangsadskillelse. Udlændinge- og integrationsordfører Inger Støjberg (V) har retfærdiggjort sin ulovlige instruks til Udlændingestyrelsen, der blev udstedt i 2016 og tvangsadskilte unge asylpar for at forhindre ‘barnebrude’, med, at den har ”reddet fire piger”. Den påstand kan ombudsmanden dog ikke bekræfte, skriver han i et nyt svar til Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg.

 

Kina vil stoppe produktion og salg af benzin- og dieselbiler. En talsmand fra den kinesiske regering udtalte på et autoforum i Tianjin i weekenden, at der arbejdes på en tidsplan for at afskaffe produktion og salg af traditionelle køretøjer, der kører på diesel og benzin. Kina er verdens største bilmarked og står for cirka 30 procent af alle personbilsalg i verden.

Et sidste ord

Gastronomi er en ædel kunst. Det kan være svært at holde trit med kokkesproget, for hvad er det nu, de der salmonellafri æg hedder? Pensionerede æg? Paterede? Penetrerede?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12